VadeVi
Un empresari gal·lès lloga el celler de Pinell de Brai per elaborar vi

Un empresari gal·lès ha llogat el celler modernista del Pinell de Brai (Terra Alta) per introduir-se al sector de la producció vinícola elaborant el seu vi propi a les instal·lacions de la cooperativa pinellenca.

En temps difícils per al sector vinícola, la junta de la cooperativa ha valorat positivament aquest lloguer, que servirà per fer rendible la recent adquisició de maquinària.

A més, l’empresari comprarà tota la producció de raïm dels socis de la cooperativa i etiquetarà el vi amb la imatge del celler del Pinell. Un cop elaborat i embotellat, el vi s’exportarà a Anglaterra i Estats Units amb la intenció de promocionar turísticament la zona.

Sisco Guarí, president de la cooperativa, ha assenyalat que “amb la crisi de preus, el sector del vi va a la baixa, i amb aquest lloguer podrem eliminar costos de la secció del vi i centrar els beneficis en les altres dues seccions: l’oli i l’ametlla”.

El contracte, que té una durada de cinc anys amb possibilitat de ser prorrogat, permet a l’empresari utilitzar les instal·lacions del celler per elaborar-hi vi i vendre’l des de la botiga del mateix celler, on també s’ofereixen altres productes de la cooperativa.


EL CELLER DE PINELL DE BRAI ÉS UNA DE LES ANOMENADES “CATEDRALS DEL VI” FOTO: JOSEP GIRIBET

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa