El sol és font de vida però també un perill. Especialment a l’estiu cal prendre mesures per minimitzar els efectes nocius de l’exposició continuada. Hi ha força productes que ajuden a fer-hi front molt coneguts. I d’altres que no es podien imaginar. Alguns compostos dels raïms poden protegir la pell enfront dels rajos ultraviolats del sol, com es pot llegir a la revista Muy Interesante. Si més no, així ho diu un estudi difós en l’última edició de la publicació Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Els flavonols que conté aquesta fruita, compostos antioxidants, inhibeixen la formació de les anomenades espècies reactives d’oxigen (ERO), que inclouen els radicals lliures i peròxids. Aquestes molècules poden causar reaccions químiques en l’ADN, i disparen determinades reaccions i enzims que indueixen la mort cel·lular, van explicar científics de la Universitat de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Durant l’assaig es va comprovar que els flavonols extrets del raïm poden reduir la formació de les ERO en cèl·lules epidèrmiques humanes a les quals s’ha exposat a radiació ultraviolada d’ona llarga (UVA) i mitjana (UVB). Encara que en l’actualitat ja es comercialitzen cosmètics i fàrmacs amb compostos de raïm, però fins ara no es coneixia ben com actuaven en les cèl·lules.


Raïm acabat de collir FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa