VadeVi
Un jurat de 90 persones valora vins de 23 cellers en el Concurs Vinya-Celler-Masia

Dilluns es coneixeran els vins guanyadors del primer concurs popular de vins dels països catalans en l’entrega de premis del concurs Vinya-Celler-Masia. L’associació que porta el mateix nom i que agrupa una desena d’elaboradors artesanals vitivinícoles catalans, té l’objectiu de potenciar els petits elaboradors i donar-los a conèixer entre els consumidors. De fet, tothom qui ho volgués podia apuntar-se a fer de jurat.

En total hi han participat 90 persones -entre les que hi havia aficionats, enòlegs, estudiants d’enologia i sommilleria-. Assís Suriol, membre de Vinya-Celler-Masia explicava a VADEVI.cat que l’obejctiu era “trobar el vi que agrada a la gent”. per això qualsevol que ho desitgés podia apuntar-se a valorar els vins. A través d’una inscripció a la web de l’associació i després de fer un pagament de 50 euros, el sol·licitant rebia sis ampolles de vi a casa i consells per fer el tast. Pel que fa als cellers, la participació també ha estat força elevada. En total hi han participat 29 cellers procedents de Catalunya, Balears i País Valencià amb produccions inferiors a les 500.000 ampolles, segons els organitzadors.

L’entrega de premis es farà el proper dilluns 15 de juny al Palau Robert de Barcelona. Després dels lliuraments es tastaran els vins guanyadors.


Els socis de Vinya Celler Masia són petits elaboradors de vi que controlen tot el procés i fan vi de forma artesanal FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa