VadeVi
Un llibre recull la història de la Cooperativa de Capçanes i de l’agricultura a Catalunya

El llibre 75 anys del Celler Cooperatiu de Capçanes, escrit per l’advocat -actualment retirat- fill de Capçanes Marià Pena, es presenta aquest dimarts a Tarragona. El celler, que és un de les cooperatives presentades com a modèliques i que ha guanyat diferents premis i reconeixements, celebra els setanta cinc anys des de la seva creació el 1933.

“Es tracta d’una obra absolutament rigorosa que a més de la història de la cooperativa recull també la història del poble de Capçanes i la història de l’agricultura a Catalunya”, explica Francesc Blanch, president del celler de Capçanes. Pel que fa a la documentació gràfica, tots els habitants del poble han col·laborat aportant fotografies antigues del poble i la cooperativa, cosa que ha comportat una gran riquesa documental a l’obra.
[[frase]]
Blanch ha explicat que no està previst comercialitzar el llibre sinó que serà per als socis i que servirà per tenir un testimoni històric del poble i l’agricultura catalana. De fet, el llibre recull totes les etapes de la història agrària catalana des de la prehistòria del poble fins a l’actualitat, passant per l’Edat Mitjana i el ‘Dret d’Arrancada’, la fil·loxera i les dificultats de la cooperativa durant la Guerra Civil.

En col·laboració amb el Gremi de Pagesos de Tarragona, el llibre es presentarà aquest dimarts a les vuit del vespre al Museu d’Art Modern de Tarragona i comptarà amb la presència de diverses autoritats tant dels ajuntaments de Tarragona i Capçanes, com de la Diputació, el Consell Comarcal, la Denominació d’Orígen Montsant i el Gremi de Pagesos.


L’equip del Celler Cooperatiu de Capçanes en una foto recent davant el celler FOTO: COOP. CAPÇANES


La cooperativa de Capçanes embotella més d’un milió d’ampolles FOTO: COOP. CAPÇANES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa