Un president entre vinyes

Artur Mas, acompanyat de Ramon Raventós pare i fill Foto: gencat.cat

El president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar dimarts la Cava Nova de Parxet a la Finca de Montargull a Sant Sebastià dels Gorgs (Avinyonet del Penedès), on va destacar la importància que “tots plegats ens conjurem per donar publicitat, per fer propaganda en el millor sentit de la paraula, de totes aquelles coses positives que està fent el nostre país, que són moltes”.

El cap del Govern ha recordat que “quan lluites pots perdre o guanyar, però quan no lluites ja has perdut” i ha afegit que “estem en aquesta cruïlla en què no ens queda més remei que lluitar, no tirar la tovallola, intentar seguir endavant, fer-ho el millor possible”. “Sabem que lluitant podem guanyar i és la nostra obligació col·lectiva, perquè un país es fa amb la suma d’esforços i de voluntats i de projectes de moltíssima gent”, ha reblat.
El president ha visitat la Cava Nova de Parxet acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik. També hi han assistit l’alcalde d’Avinyonet del Penedès, Oriol de la Cruz Marcè; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; el conseller delegat de Parxet, Ramon Raventós i Basagoiti, i el president de Parxet, Ramon Raventós Saenz, entre d’altres.

120 hectàrees d’agricultura ecològica

La Cava Nova de Parxet, que té accés al control vinícola de 120 hectàrees, està gestionada en règim d’agricultura ecològica. La instal·lació té 6.500 metres quadrats i el 90% de la superfície construïda està soterrada i dissenyada amb criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, control de temperatures i integració paisatgística. Les naus de criança estan soterrades entre 10 i 17 metres sota el nivell de les vinyes i disposen d’espais de 8 metres d’alçada. La nova cava, que permet incrementar la capacitat de criança de Parxet, ha representat una inversió de cinc milions d’euros, entre finca agrícola, naus d’elaboració, criança, desgorjament i tiratge.

Nou comentari