“És evident que servirem cava, com també vi, com és evident que reduirem el cost de la celebració de 200.000 euros a 18.000”. Amb aquesta afirmació el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha aclarit aquest matí la notícia que havia transcendit que informava que a l’habitual recepció de Sant Jordi no se serviria cava i que havia aixecat certa polèmica dins el sector.

“És una recepció austera, hem canviat el format i l’escenari, d’acord amb els temps que corren i les mesures d’ajust”, insisteix Homs. “No ens hem de confondre, de fet, la trobada-cafè amb els representants de les entitats i amb les autoritats assistents a la recepció és només un nom, no vol dir que només hi haurà cafè; també se servirà cava, vi i sucs, com és habitual en una celebració com aquesta”, ha explicat Homs, qui ha volgut deixar ben clar que “en cap cas se’ls havia passat pel cap substituir cafè per cava”.

El Govern planteja la Diada del patró de Catalunya des d’un prisma de senzillesa institucional d’acord amb la crisi econòmica i les mesures econòmiques extraordinàries que ha decidit l’executiu. “Per aquest motiu hem tornat a celebrar la recepció al Palau de la Generalitat i no al Palau de Pedralbes com els darrers anys”, apuntava Homs ja dimarts d’aquesta setmana en la roda de premsa després del Govern. De fet, el pressupost de la recepció així ho indica, “passarem de 200.000 euros que costava a les darreres edicions amb el govern anterior a 18.000 euros”, apuntaven des de Presidència.

L’agenda de l’acte és tradicional però estricta. A les nou del matí se celebrarà un acte litúrgic a la Capella de Sant Jordi; a dos quarts de deu l’habitual benedicció de les roses per part de l’arquebisbe de Barcelona i a les deu del matí aquesta trobada-cafè amb els representants de les entitats i amb les autoritats assistents a la celebració litúrgica. Després es celebrarà un homenatge a les víctimes del terratrèmol del Japó a la Sagrada Família on assistirà l’ambaixador del Japó a Espanya.


El cava mai manca en les celebracions catalanes FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa