El bon resultat que va donar el primer Sopar del Xarel·lo que va organitzar el Consell Regulador de la DO Penedès ha tingut els seus fruits. Un any més tard arriba la segona edició, amb una setantena de comensals -aproximadament els mateixos que el 2009- i cinc vins monovarietals de xarel·lo. El repte és fer tot un sopar maridat exclusivament amb xarel·lo, una varietat de vi que la DO Penedès està potenciant per posicionar-se al mercat com una denominació amb bons vins blancs i allunyar-se de la preponderància dels vins base per a cava.

El repte, que l’any passat ja es va assolir, es repeteix aquest any amb cinc vins, tots ells molt diferents i amb possibliltats de maridar amb diferents tipus de plats. “Volem explicar que podem fer un sopar tot amb xarel·lo, que el xarel·lo té una complexitat i una varietat que pot encaixar amb qualsevol tipus de plat”, explica el secretari de la DO Penedès Josep Ribas.

“No es tracta d’una acció comercial pura i dura, sinó que es fa en un lloc emblemàtic -la capella del Vinseum-“, explica Ribas que destaca la “gresca” i “bon ambient” que es crea durant el sopar. “És com un casament, amb cinc copes de vi i una d’aigua per persona”, explica.

Els organitzadors
El sopar està organitzat per la DO Penedès conjuntament amb el restaurant El gat blau i que compta amb la col·laboració del Vinseum -que posa l’espai-, Riedel -que posa les copes- i cinc cellers -que posen el vi-.

Els cellers que aquest any participen al sopar -tots ells diferents dels de l’any passat- són: Heretat Mas Tinell, Avgvstvs, Colet, Parés Baltà i Heretat Mont-Rubí. Cada un d’ells posa un monovarietal de xarel·lo que acompanyarà a cinc plats, incloses els postres.

El menú
Amanida de salmó marinat, maridat amb Xarel·lo Gisele de Mas Tinell
Crep farcit d’ànec, maridat amb Xarel·lo d’Avgvstvs
Orada al forn amb verduretes i nous, maridat amb Escumós de Colet Tradicional
Gall negre del Penedès rostit al forn, maridat amb Xarel·lo Electio de Parés Baltà
Pa de pessic sobre llit de xocolata, maridat amb Xarel·lo advent d’Heretat Mont-Rubí


EL SOPAR DELS XAREL·LOS ES FARÀ A LA CAPELLA DEL VINSEUM FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa