Un tast de la Terra… Alta

La Festa del Vi de Gandesa clou amb una jornada professional al celler modernista

La XXIII Festa del Vi de Gandesa va tenir la cloenda que es mereixia; la I Jornada professional, batejada com a “show – room”. Tota una novetat que, atès la bona resposta de tots els actors convidats, de ben segur tindrà una segona edició.

Els elaboradors van esmerçar esforços per presentar el bo i millor de cada casa, i els professionals que estan cada dia davant dels consumidors parlant i fent pedagogia dels vins van agrair la proposta. Va ajudar-hi la qualitat i quantitat de l’oferta, i també l’escenari escollit, una de les grans sales del celler modernista de Gandesa, que permet acostar-se a la terra, a la Terra Alta en aquest cas, aproprar-se a la comarca i a la seva gent, al seu propi ecosistema.

Va ser una trobada amb distribuïdors, comerciants, botiguers, sommeliers, restauradors, periodistes i blogaires que viuen amb passió tot el que envolta el mon del vi, des de les Terres del Ebre fins l’Empordà i des de les Terres de Ponent fins a Barcelona, amb els propis elaboradors de vins acollits a la DO Terra Alta. Va haver-hi temps per tastar, per comparar, per aprendre, per apuntar, per olorar… I per xerrar, de vins, clar que sí, però també de moltes altres coses vinculades al paisatge de la comarca i del país. Va ser com una petita immersió en el dia a dia de la Terra Alta.


Jornada professional a Gandesa Foto:J.M.O.

Nou comentari