La XXIII Festa del Vi de Gandesa va tenir la cloenda que es mereixia; la I Jornada professional, batejada com a “show – room”. Tota una novetat que, atès la bona resposta de tots els actors convidats, de ben segur tindrà una segona edició.

Els elaboradors van esmerçar esforços per presentar el bo i millor de cada casa, i els professionals que estan cada dia davant dels consumidors parlant i fent pedagogia dels vins van agrair la proposta. Va ajudar-hi la qualitat i quantitat de l’oferta, i també l’escenari escollit, una de les grans sales del celler modernista de Gandesa, que permet acostar-se a la terra, a la Terra Alta en aquest cas, aproprar-se a la comarca i a la seva gent, al seu propi ecosistema.

Va ser una trobada amb distribuïdors, comerciants, botiguers, sommeliers, restauradors, periodistes i blogaires que viuen amb passió tot el que envolta el mon del vi, des de les Terres del Ebre fins l’Empordà i des de les Terres de Ponent fins a Barcelona, amb els propis elaboradors de vins acollits a la DO Terra Alta. Va haver-hi temps per tastar, per comparar, per aprendre, per apuntar, per olorar… I per xerrar, de vins, clar que sí, però també de moltes altres coses vinculades al paisatge de la comarca i del país. Va ser com una petita immersió en el dia a dia de la Terra Alta.


Jornada professional a Gandesa Foto:J.M.O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa