El Casal Societat “La principal” de Vilafranca ha acollit aquest dilluns l’acte que dona el tret de sortida al Banc Sabadell Vijazz Penedès 2015 en la seva novena edició.

Presentat per la periodista sitgetana Rita Marzoa, l’acte arrencava amb els parlaments de Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert, el qual destacava que molt poques entitats poden celebrar 50 anys amb una projecció de futur com Tastavins. També alabava l’èxit obtingut amb l’Espai Penedès|Bcn obert recentment a Barcelona, tot dient que “estem apropant la cultura del vi als joves i a molta gent de Barcelona”.

El sopar, pensat com un tast magistral, consistia en degustacions maridades, creades i cuinades pel xef Oriol Castro propietari de Comartir i del Disfrutar -i antic cap de cuina del Bulli- i el penedesenc Oriol Llavina d’El Cigró d’Or. Un àpat que serviren amb els vins Brut 21 Albet i Noya Clàssic Penedès 2012, el cava III Lustros Gran Reserva Brut Nature 2007, El Petrea Chardonnay de Mas Comtal, La Calma 2011 de Can Ràfols dels Caus, Oriol Rossell Les Cerveres 2013, l’Hisenda Miret 2009 de Parés Baltà, Sumoll 2012 de Jané Ventura i el Lyric de Mas Comtal.

Durant la vetllada s’atorgaren els títols d’acadèmica de mèrit de Tastavins Penedès a Muriel Casals, com a presidenta d’Òmnium Cultural, i d’acadèmic d’honor a Jordi Folgado, com a director de la Fundació Vicenç Ferrer. D’altra banda, Raimon Escofet, Jordi Parellada, Albert Riba i Jaume Sentís eren investits acadèmics de número.

La nit concloïa amb una conversa informal, moderada per Rita Marzoa, entre Muriel Casals i Jordi Folgado, on van parlar sobre les necessitats socials a l’índia i la tasca de Vicenç Ferrer vista com a feina també d’estat. La tertúlia, com no podia ser de cap altra manera, també va derivar cap a la labor d’Òmnium des de fa 50 anys i la gran feina que aquesta entitat està duent a terme amb el procés.


Nou comentari

Comparteix