Un Terra Alta i un cava, els blancs més ben puntuat de l’Estat per Peñín

La guia atorga un total de 96 punts a l'Edetària 2005 B i al Gramona Celler Batlle 2000 BR. L'Ermita del Priorat 2007, amb 97, el millor negre català

La nova edició de la “Guía Peñín de los Vinos de España 2011” situa el Terra Alta Edetària 2005 B i el Gramona Celler Batlle 2000 BR Gran Reserva al capdavant dels millors vins blancs de l’Estat, amb un total de 96 punts. Els mateixos que tenen el Nº2 Ordóñez & Victoria 2000 Blanco Dulce (Màlaga) i el Pazo de Señorans Selección de Añada 2004 (Rías Baixas). El crític afirma que, de ben segur amb cert retràs, els caves arriben al capdamunt.

Joan Àngel Lliberia, elaborador de l’Edetària 2005, recorda que també han puntuat amb 93 punts l’Edetària negre 2007, 92 a l’Edetària blanc 2008 i 91 a l’Edetària Dolç 2005-2007. “És per a nosaltres un orgull que ens impulsa a intentar fer-ho millor any rere any i a considerar que, el treball respectuós amb l’entorn i donar temps al temps, dóna els seus fruïts”.

Pel que fa als negres, la Guía Peñín situa a dalt de tot el Contador 2008 de La Rioja, el La Faraona 2007 del Bierzo, i el Viña El Pisón de la Ribera de Duero, amb 98 punts. Just per sota, hi ha set vins amb 97. Entre ells, un català, el L’Ermita 2007 del Priorat, amb garnatxa. L’Ermita té un punt més que l’any anterior. Segons la Guía, ha millorat el seu estil a l’adoptar totalment la garnatxa i deixar el cabernet sauvignon.


El vi Edetària blanc s’elabora amb una fermentació i posterior estada de vuit mesos en bótes noves de 300 litres de roure francès FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari