Un tros de l’Empordà al mercat del Born de Barcelona

Arrels del Vi BCN arriba el 30 d’abril amb més de 100 referències de la DO Empordà i tancarà el Vívid 2016

Més de 100 referències de vi de gamma alta, 19 cellers de la DO Empordà, 3 cellers convidats del Rosselló, 8 productors agroalimentaris empordanesos, 3 tallers del món del vi i 1.000 copes Riedel tancaran el Festival Vívid, de la mà de la consolidada fira vitivinícola, a Barcelona. La cita serà el 30 d’abril, per segon cop a Barcelona, amb els vins de la DO Empordà i la gastronomia empordanesa.

La fira, que compta amb el suport del sommelier Josep Roca, fidel a la seva cita anual amb els seus habituals, celebrarà també la seva novena edició a Sant Martí d’Empúries (L’Escala), el 14 i 15 de maig.

Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com a única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general. Vuit exitoses edicions celebrades a Sant Martí d’Empúries (L’Escala), el reconeixement del públic i dels professionals del sector (més de 2.000 visitants per edició), així com el suport de l’Ajuntament de Figueres, de la DO Empordà i de la Ruta del Vi DO Empordà, han animat als organitzadors a portar de nou l’Empordà a Barcelona, el pròxim dissabte 30 d’abril.

Han confirmat la seva participació els següents cellers empordanesos: Bodegas Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Cellers d’en Guilla, Celler Gerisena, Empordàlia, Gelamà, *la vinyeta, Masetplana, Mas Llunes, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Vino JOC, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots. De la mà de la barcelonina botiga especialitzada “La Vinícola” seran presents els següents cellers convidats del Rosselló: Domaine Singla, Domaine Treloar, i Maison Albera.

Durant Arrels del Vi BCN, Marta Arenas, winemaker i enòloga, impartirà tres tallers: a les 13h el Taller d’aromes del suro, a les 17h el Taller de Garnatxa Negra vs. Carinyana i a les 19h el Taller “exprés” de vins dolços.

Arrels del Vi va escalfar motors aquest dilluns 11 d’abril amb el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2016, el millor vi blanc, negre i dolç. El director del tast Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2, ha fet una rigorosa selecció d’experimentats sommeliers, escollits tant per la seva trajectòria, així com per la sensibilitat amb els vins de la DO Empordà i el seu compromís envers el territori.

Enguany participen 16 sommeliers del tast al MAC Empúries. Segons Sabadí, “Tenim molta expectació per tastar els vins de la collita 2015, una anyada on tot ha anat rodó. El que hem pogut tastar fins al moment ens ha semblat superior a anteriors collites, vins més fragants i expressius amb bon pes de fruita i molt frescos. M’atreveixo a pronosticar uns resultats, que podrien ser els millors des que vàrem engegar la Fira Arrels del Vi“.

Aquest són els 16 sommeliers que participen en el tast a cegues dels Premis Arrels del Vi 2016: Anette Wagberg del Restaurant Korpilombolo (L’Escala); Agnès Gasull, col•laboradora de Cellers de l’Empordà; Jordi Folgado del Restaurant Orígens (L’Escala); Rafel Tubau de la Vinoteca Can Ratxelet (L’Escala); Carlos Ventura de l’Enoteca Els Barrils (L’Escala); Cristina Torrent i Aga Ogórek del Restaurant Bo.TiC (Corçà); Carlos Domínguez del K Xalada (Girona); Ramon Roset, analista sensorial de vins i formatges; Jordi Grau de Vins i Licors Grau (Palafrugell); Adrià Castells de KoSa Bistrot (Begur); Joaquim Segui (Fruits Secs i Begudes Tulsà); Miquel Ros de l’Hotel Can Miquel (L’Escala); Rafel Sabadí i David Poll del Restaurant El Roser 2 (L’Escala) i Víctor Jiménez de la botiga especialitzada La Vinícola (Barcelona).

Arrels del Vi BCN tancarà el Festival Vívid 2016, que durant tot el mes d’abril, té una intensa programació amb més de 70 activitats com conferències, maridatges, menús, sortides amb caiac, música… Un conjunt de propostes per descobrir el vi del DO Empordà en totes les seves vessants.

L’entrada té un preu de 20 euros i inclou, la degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà, 1 copa Riedel valorada en 12€, un tastet de producte gastronòmic de l’Empordà, la venda directa de vins a preu de celler i un val de 5€ per gastar en vins de la fira.

Nou comentari