El Centre d’Interpretació del Cava començarà a rebre visitants coincidint amb el Cavatast, a l’ocubre, i el plenari de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ja ha fet un pas més. va aprovar per unanimitat que l’entrada general al nou equipament cultural i turístic costarà 3 euros. La modificació de l’ordenança que regula els preus dels serveis que ofereix el Patronat de Turisme també estableix una entrada especial de 2 euros per a jubilats, menors de 6 a 12 anys, grups d’un mínim de 12 persones, estudiants i famílies nombroses.

Finalment, es va acordar que els menors de 0 a 5 anys, les escoles de Sant Sadurní, així com els monitors, guies i mestres acompanyants, tindran l’entrada gratuïta. Les explicacions van anar a càrrec del regidor de Turisme, Jep Bargalló, que també va explicar que hi hauran algunes novetats en el Cavatast d’enguany fruit del treball conjunt del Patronat de Turisme i una comissió de cavistes i representants d’establiments gastronòmics.

Aquests canvis també tenen una traducció a nivell de preus i, a partir d’ara, el tiquet de 4 degustacions de cava costarà 6 euros, el d’una degustació gastronòmica valdrà 5 i la degustació de xarcuteria i pastisseria, 3.

Pel que fa a les sessions de tast, hi haurà tres preus diferents –5, 10 i 15 euros– segons el tipus de maridatge. D’altra banda, els cavistes hauran de pagar la inscripció i el lloguer de l’estand a 76,70 euros el metre quadrat.

Malgrat votar a favor dels diferents preus, la portaveu de CiU, Maria Rosell, va demanar que també es faci un descompte a les famílies monoparentals i es cobrin 2 eruos per l’entrada al Centre d’Interpretació del Cava. L’alcalde ho va trobar bé, però va dir que primer s’hauria d’aprovar en el Patronat de Turisme i després ratificar-ho en un proper plenari. Rosell va elogiar els canvis que el Patronat ha introduït al Cavatast amb l’objectiu de millorar l’oferta i augmentar el nombre de cavistes.

Per la seva part, Dolors Montserrat, del PP, va trobar a faltar un estudi econòmic abans de fixar els preus, però va acceptar que fossin unes tarifes provisionals a l’espera de disposar de l’esmentat estudi. Jep Bargalló també va informar que l’Ajuntament havia rebut el dia abans la notificació d’una nova subvenció del Ministeri de Cultura per abordar la segona fase museística del Centre d’Interpretació del Cava i que properament es procedirà a la seva licitació.


El Centre d’Interpretació vol ser un complement enoturístic de les visites als cellers FOTO: VADEVI.cat


Imatge virtual Centre d’Interpretació del Cava FOTO: GASTROTECA.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa