VadeVi
Una jornada d’Unió de Pagesos analitza la gestió del territori per part dels viticultors i els models de comercialització del vi

Coincidint amb el Firagost, la Unió de Pagesos ha convocat una jornada entorn el vi. Aquest dimarts al vespre s’analitzarà la gestió territorial que fan els pagesos i els diferents projectes de comercialització del vi.

En un moment de molta preocupació per part dels pagesos a causa dels problemes que amb tota probabilitat tindran a l’hora de vendre el raïm, Unió de Pagesos ha escollit el sector vitivinícola per centrar la jornada que anualment organitzen durant el Firagost. Segons explica la dinamitzadora sindical a les terres de Tarragona Francesca Abelló, durant la jornada s’analitzarà la necessitat que els pagesos gestionin el territori i de les possibles conseqüències de l’abandó de les terres. Assegura que hi ha molt “desànim” entre els pagesos perquè veuen que no tenen relleu generacional i pequè hi ha moltes dificultats per tirar endavant la feina. Explica que durant aquesta verema hauran de recollir el raïm però que no saben segur si els el compraran.

Per això, Unió de Pagesos ha convidat diferents membres de cellers elaboradors de vi perquè expliquin els diferents models de comercialització que duen a terme. Francesc Blanch, president de la Cooperativa de Capçanes; Josep Ventosa, gerent de l’Empresa Castell d’Or; Vicenç Ferré, enòleg Mas Vicenç i Joan Salvador Vernet, viticultor VERMUNVER SAT, que explicarà l’experiència d’un celler familiar.

La convocatòria és aquest dimarts a les vuit del vespre i l’acte està pensat especialment per als pagesos però qualsevol que hi estigui interessat hi pot assistir.

Presentarà l’acte Jaume Ferrano, coordinador comarcal a l’Alt Camp de la Unió de Pagesos i clourà la jornada Joan Caball i Subirana, coordinador Nacional de la Unió de Pagesos de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa