VadeVi
Una quarantena de cellers catalans exposen els seus vins a la fira més important del món

Una quarantena de cellers catalans exposaran els seus vins a la fira més important d’Europa, segons càlculs de Prodeca, empresa promotora d’exportacions catalanes vinculada a la Generalitat. Vinexpo 2009 comença aquest diumenge a Bordeus i acaba el proper 25 de juny. Durant quatre dies, més de 50.000 visitants de tot el món, entre importadors, majoristes, compradors de la distribució moderna i del duty-free, restauradors, sumillers i periodistes. És, per tant, un bon lloc per a la concertació de negocis i l’actualització del coneixement d’un mercat immers en un context internacional marcat per gran canvis.

Per això, Prodeca ha habilitat l’espai Catalonia’s Wine Meeting Point com a centre d’operacions per a empreses que requereixin d’un punt de trobada per a reunions durant aquest saló.

Una vegada més els expositors d’Itàlia, França i l’Estat espanyol, que representen el 52,5% de la producció mundial i més de 5,6 milions d’ampolles de vi, estan molt presents als estands de la fira. Però hi ha nous països que participen per primer cop a la fira. És el cas de Suècia, Bielorússi, Egipte, Maurici i Brasil.

En aquesta quinzena edició de la fira, que serà inaugurada el diumenge pel ministre francès d’Agricultura Michel Barnier, hi seran absents gegants del sector com E&J Gallo Winery, Constellation o Champagne Taittinger. Segons apunta l’agència France Presse, un dels motius podria ser la crisi. Tot i així, i també segons France Press, el president de Vinexpo Xavier de Eizaguirre assegura que “en temps de crisi, hi ha una major necessitat d’intercanvi i de reunir-se amb els compradors”, per això, afirma, “Vinexpo és una excel·lent manera de recórrer el món en cinc dies”.

Ja fa anys que els cellers catalans van a aquesta fira, de caràcter bianual. De fet, Vinexpo ha anat creixent cada any des de la seva creació el 1981 en què hi van participar 524 estands. L’any passat les xifres van ser de 2.400 expositors procedents de 45 països diferents i més de 50.000 visitants de 140 països.


Una imatge Fira Vinexpo FOTO: VINEXPO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa