VadeVi
Una quarta part dels millors vins de l’Estat que costen menys de 25 dòlars són catalans, segons Robert Parker

La revista The Wine Advocate, editada pel crític de vins americà Robert Parker, ha inclòs 28 vins catalans en la llista Spain’s Top Wine Values, que recullels vins espanyols tastats i puntuats pel seu equip amb més de 90 punts. Per primera vegada, Robert Parker enlloc de publicar una única llista, ha dividit els millors vins de l’estat en dos llistats, els que costen menys de 25 dòlars en el mercat nord-americà i el que en costen més. És per això que, aquest percentatge és provisional a l’espera que es publiqui la segona llista, previsiblement d’aquí a pocs mesos.

Per ara, la DO catalana amb millors vins segons Parker és la DO Montsant. En la llista, la DO Montsant apareix amb deu vins, seguida de la DOQ Priorat, amb 7, la DO Terra Alta, amb 5, la DO Cava, amb 4, i la DO Empordà i la DO Costers del Segre, amb un cada una.

El director general del Institut Català de la Vinya i el Vi, Joan Aguado, ha expressat avui la seva satisfacció per aquests resultats. “Això demostra que la gran qualitat dels vins catalans i la bona acceptació que tenen en mercats com l’americà”. També ha ressaltat la bona relació qualitat-preu dels vins catalans que, en el context actual, fan pensar que són els vins que més es comercialitzen.

Els vins catalans de la llista Parker Relació dels 28 vins amb DO catalana inclosos a la llista


Robert Parker és un dels més prestigiosos crítics de vins del món FOTO: MICHEL LIPCHITZ /AP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa