Una ruta de vins i menjars recorda Vázquez Montalbán

Passa per la cocteleria Boadas, el restaurant Can Lluís i Casa Leopoldo

L’escriptot i gastrònom Vázquez Montalbán tindrà la seva ruta gastronòmica. Foto: gencat.cat

L’agència de viatges especialitzada en rutes enoturístiques Viemocions posarà en marxa dimecres que ve, 26 de juny, una ruta de vins i menjars a Barcelona basada en el detectiu Pepe Carvalho, el personatge literari que apareix a les novel·les de Manuel Vázquez Montalbán. Coincidint amb el desè aniversari de la mort de l’escriptor, l’itinerari passa per llocs emblemàtics com la cocteleria Boadas, el restaurant Can Lluís i Casa Leopoldo. També es visiten altres parts del barri del Raval que formen part de l’univers literari de Vázquez Montalbán i s’acompanya el recorregut amb explicacions sobre l’escriptor i fragments dels seus llibres. La ruta guiada es fa en grups d’entre sis i dotze persones, i té un preu de 85 euros que inclou el guia, els menjars, els vins i un llibre de la ruta amb les lectures seleccionades de Vázquez Montalbán. Comença passades les set del vespre i acaba amb un sopar a Casa Leopoldo.

L’itinerari parteix de la font de Canaletes, i es dirigeix en primer lloc a la cocteleria Boadas, on es fa un brindis amb el còctel de cava de la casa, citat pel detectiu Carvalho. D’aquest enclavament, a la guia del recorregut s’hi destaca l’anècdota de quan Vázquez Montalbán s’hi va reunir amb altres intel·lectuals per celebrar la mort de Franco. Segons la propietària de la cocteleria, aquell dia, el cava es va acabar.

Al restaurant Can Lluís s’hi menjaran els bunyols de bacallà que sempre demanava l’escriptor, regats amb un Giro Ribot blanc de blancs. El sopar final és, necessàriament, a Casa Leopoldo, el local més elogiat tant per Carvalho com pel seu creador. D’aquest restaurant, Vázquez Montalbán en deia que era “La Meca gastronòmica d’un barri sense altres punts cardinals gastronòmics que les aventures de fams i sacietats dels personatges de les publicacions infantils de postguerra”.

Nou comentari