VadeVi
Una tardor per descobrir formatges i vins de la mà de Xerigots
  • CA

Acabat l’estiu, Xerigots organitza, novament, maridatges gratuïts cada dimecres a les 19:30h a la seva botiga de Vilafranca. El calendari presenta cinc propostes molt diferents en les quals es comptarà amb enòlegs dels cellers que presentaran cada un dels vins del tast.

El 30 de setembre Torres serà a Xerigots, on tastarem vins de la seva gamma dels 7 Magnífics i l’ecològica Habitat. Els 7 Magnífics són vins de qualitat amb una aproximació directa al terrer, el paisatge, el clima, les varietats i la seva gent de diverses DO com Terra Alta o Montsant. L’Habitat blanc i l’Habitat negre estan elaborats i certificats d’acord amb els requisits de l’agricultura ecològica.

El 7 d’octubre maridatge amb vins de Can Ràfols dels Caus, vins del Massís del Garraf de vinyes conreades entre bosc, matolls, finques d’oliveres i d’ametllers. Vins amb caràcter, subtils i amb aromes profundament mediterranis.

El 14 d’octubre els Cellers Avgvtvs Fòrvm s’apropen a Xerigots. Als peus del turó de Sant Vicenç de Calders i a només 3km del Mediterrani, les vinyes d’Avgvtvs Fòrvm gaudeixen d’un microclima molt especial dins la D.O. Penedès, fruit de les brises marines que produeixen una inversió tèrmica que afavoreix la maduració del raïm i la seva sanitat.

El dimecres 21 d’octubre viatgem a la Terra Alta amb un celler familiar, el Celler Bàrbara Forés de Gandesa. Cultiven garnatxa negra, syrah, carinyena, morenillo i garnatxa blanca amb la què elaboren també un vi dolç.

El darrer maridatge d’octubre serà el dia 28 amb els Caves Pere Ventura de Sant Sadurní. Pere Ventura aposta per les varietats autòctones: el xarel·lo, el macabeu i el parellada, tot i que harmonitza alguns dels caves blancs amb matisos de chardonnay, i prefereix el trepat i el pinot noir per caracteritzar els caves rosats.

Cada persona es pot apuntar a un màxim de dos sessions i es reservaran dues places per correu electrònic. Les inscripcions es fan a través del correu [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa