La verema del cava, que ha finalitzat aquesta setmana, ha estat més curta del que és habitual. Les altes temperatures a la primavera van despertar abans la parada hivernal i s’han mantingut durant tot el període vegetatiu que es va avançar uns deu dies respecte a la mitjana històrica, així com a la maduració del raïm.

Es va començar la verema el dia 2 d’agost i en funció de les varietats s’ha avançat una setmana la seva recollida. “La característica principal d’aquesta verema ha estat l’excel·lent sanitat del fruit amb un període de recollida sense incidències meteorològiques que ha facilitat una verema ordenada”, manifesta Gustau García Guillamet, president del Consell Regulador del Cava, i afegeix “el raïm ha donat uns paràmetres analítics molt adients per a l’elaboració del vi base Cava que es presagia excel·lent”.

Tanmateix, l’etapa de maduració de les diferents varietats ha estat ordenada i la seva recollida s’ha dut a terme minuciosament en funció de les característiques que hi aportaven els raïms, per la seva acidesa i graduació. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm han permès l’obtenció d’uns mosts òptims. “Cal destacar que el Cava s’obté de la barreja de diferents varietats de raïm i aquestes aporten al vi base unes característiques especials que potencien i complementen les propietats de la resta, això permet que a cada anyada puguem descobrir les particularitats del cava”, ha senyalat García Guillamet.

El Consell Regulador del Cava té inscrites 31.858 hectàrees de vinyes en producció. La verema es va iniciar a primers d’agost amb la recollida de la chardonnay i pinot noir, i a mitjans del mateix mes es van començar a recollir les varietats principals com la macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.

Dels 300 milions de quilos de raïm veremats aquest any, 18 menys que l’any passat, obtindran la qualificació de vi base uns 185 milions de litres segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa