Una vintena de cellers al Mercat de vins i caves de la Conca de Barberà

El Mercat de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà se celebra dintre el marc de la Setmana Medieval de Montblanc. Foto: VADEVI.cat

Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà, una mostra que ja s’ha convertit en el tret de sortida de les fires i mostres de vins de la Demarcació de Tarragona i a la que ja han confirmat la participació uns 18 cellers del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà.

Més de 5000 copes venudes l’any 2012 certifica l’èxit d’aquesta mostra que aplega aficionats de tot el país i de fora atrets per la festa medieval de Montblanc. Al seu voltant gira un esdeveniment que s’ha convertit en cita obligada per a afeccionats al vi, que saben que a la comarca de la Conca de Barberà s’elaboren grans vins. Segons Carles Andreu, president del consell regulador, “la Setmana Medieval és un aparador perfecte pels productes de casa nostra. Els nostres vins i caves potser on no es coneixen tant a fora i hem d’intentar potenciar-lo i aquesta festa dóna aquests possibilitat. La DO Conca és una denominació poc coneguda, però que amaga un gran potencial: tenim unes vinyes, un clima i una tradició que ens permet elaborar vins excel·lents i a bon preu. Tenim uns paisatges que permenten crear una bona xarxa d’enoturisme. Hem de fer que el públic, els restauradors i tots ens ho creiem i apostem per vins de casa nostra. I la Setmana Medieval és de gran ajuda per aconseguir aquest propòsit.”

La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 20 d’abril i 21 d’abril, i el 27 i 28 d’abril coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya, amb un complet programa d’actes .

Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves fins les 9 del vespre els dissabtes. El Mercat estarà ubicat a l’entorn magnífic de la Plaça dels Àngels, tocant al carrer dels Jueus en ple centre històric de la Vila Ducal. Oportunitat immillorable per poder exposar, tastar i vendre aquests productes de la nostra comarca. El preu de cada tast anirà entre un i dos euros.

LLISTAT DE CELLERS:

1- Succés Vinícola

2- Guspí

3- Cellers Roset

4- Gatzara

5- Viticultors Mas del Nen

6- Rendé Masdéu

7- Heredad Pallarés

8- Marta Pedra

9- Rosa Mª Torres

10- Vidbertus

11- Carles Andreu

12- Jordi Llorens

13- Mas Foraster

14- Gerida Viticultors

15- Carlania Celler

16.- Mas del Tossal

17.- Simó de Palau

18.- Vega Aixalà

El Mercats de Vins i Caves es durà a terme d’11:00 a 21:00 dissabte i d’11h a 19h diumenge, a la Plaça dels Àngels.

Preu: Preu copa + bossa: 2€ Preu degustació: 1 o 2 € en funció dels vins

Nou comentari