Una vintena de cellers de la DO Montsant a la Rambla de Tarragona

Vinyes al peu de la Serra del Montsant Foto: VADEVI.cat

24 cellers de la DO Montsant donaran a tastar els seus vins el proper dissabte 1 de setembre a la Rambla Nova de Tarragona. Després de la bona acollida que el passat novembre va tenir la iniciativa “Montsant es planta a Barcelona”, la DO Montsant i els seus cellers mantenen l’aposta de donar a conèixer els seus vins al consumidor final català.

Aquesta mostra de vins, “Montsant a la Rambla”, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, s’emmarca en la celebració dels 10 anys de la DO Montsant, una regió vitivinícola de la comarca del Priorat que des de la seva creació l’any 2001 ha estat excel·lentment valorada per la qualitat dels vins que s’hi elaboren.

“Montsant a la Rambla” s’iniciarà a les 11h del matí i romandrà oberta fins a les 9 de la nit. Per un preu de 10€, els assistents rebran un copa Riedel i 5 vals de degustació per tastar els vins dels cellers que seran presents a la mostra. Molts d’aquests vins (blancs, negres, rosats i dolços) gaudeixen del reconeixement dels crítics més influents, no només a nivell català i estatal sinó també en l’àmbit internacional.

L’aposta pel mercat català

Tot i que un 70% dels vins de la DO Montsant es consumeixen fora de Catalunya, és també cert que un 25% dels vins acaben en taules catalanes. En aquest sentit, Catalunya és un bon mercat per als vins de la DO. No obstant, des del Consell Regulador i els seus cellers s’està fent un esforç per enfortir-hi aquesta presència, un esforç que es tradueix en l’organització de mostres de vins com la que acollirà el proper dissabte 1 de setembre la Rambla de Tarragona.

En aquest sentit, un dels punts forts d’iniciaitives com aquesta rau en què són els propis elaboradors els que apropen el producte al consumidor final, un contacte directe que afavoreix la coneixença d’uns vins que mantenen una forta vinculació amb la terra i amb les persones que els elaboren.

Montsant, una DO que s’ha fet gran

En 10 anys, la DO Montsant ha passat de tenir una quinzena de cellers a prop de 60. A aquests cal sumar-hi prop d’una cinquantena d’empreses comercialitzadores, aquelles que utilitzen les instal·lacions d’un altre celler per elaborar-hi els seus vins amb marca pròpia.

Actualment, a la DO Montsant hi ha plantades unes 1.800 hectàrees de vinya, principalment de varietats negres com la garnatxa i la carinyena, que apleguen 2/3 parts del total. Aquestes dues són les varietats autòctones de la DO Montsant, les que defineixen els seus vins. Amb tot, cada cop més cellers amplien la seva gamma de vins amb blancs, elaborats majoritàriament amb garnatxa blanca i macabeu.

Entre negres, blancs, rosats, dolços i rancis, a la DO Montsant s’embotellen anualment uns 5 milions d’ampolles.

Cellers participants a “Montsant a la Rambla”

Alfredo Arribas, Celler Laurona, Vinyes Domènech, Celler el Masroig, Celler Anguera Domènech, Vins de Mas Sersal, Coca i Fitó, Mas de l’Abundància, Cooperativa la Serra d’Almos, Baronia d’Entença, Ronadelles, Cellers Unió, Orto Vins, Cooperativa d’Ulldemolins, Celler de Capçanes, Cingles Blaus, Celler Vendrell Rived, Vinaterrers del Coll de Móra, Cooperativa de Cornudella, Ficaria Vins, Cellers Cedó Anguera, Venus La Universal, Celler Sant Rafel, Mas de les Vinyes.

Nou comentari