VadeVi
Unió de Pagesos convocarà actes de protesta per les expropiacions de l’A-27

Unió de Pagesos convocarà durant aquest estiu actes de protesta davant la manca de resposta del Ministeri de Foment a les reclamacions del deute de la pagesia afectada per les expropiacions de l’A-27 Tarragona-Montblanc. Els afectats, que van prendre aquesta decisió en una assemblea celebrada a Vilallonga del Camp, demanen també el suport dels ajuntaments afectats i d’altres institucions com ara les cambres de Comerç de Tarragona i Valls.

El sindicat, que s’ha reunit en els últims mesos amb els representants dels grups parlamentaris catalans per tal que s’impliquessin en aquestes reclamacions, recorda que Foment encara no ha donat cap resposta a les demandes reiterades dels propietaris agraris, que des de l’any 2006 només han cobrat l’import de les actes d’ocupació, aproximadament un 10% del total, malgrat que no poden treballar les seves terres i que han perdut, per tant, la font d’ingressos que aquestes els proporcionaven.

El deute de Foment per tots els trams de l’A-27 és d’aproximadament 11 milions d’euros. Els afectats per aquestes obres representats per Unió de Pagesos són uns 260 propietaris, entre ells n’hi ha que tenen vinyes.

A més, la paralització de les obres de l’A-27 en determinats trams “dificulta tants els accessos a les finques com el treball a les explotacions d’aquesta zona, ja que hi ha molts camins malmesos i drenatges mal conduïts que dificulten les tasques a les zones amb reg”.

Unió de Pagesos també recorda la situació d’incertesa que viu la pagesia afectada, que a hores d’ara encara desconeix en quina situació quedaran les seves finques i les infraestructures agràries malmeses. A més, els afectats també desconeixen qui es farà càrrec de la seva reparació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa