Unió de Pagesos demana a Agricultura que ampliï els plans de reestructuració de la vinya

El sindicat ja va expressar la seva disconformitat respecte a aquesta convocatòria en la taula sectorial de la vinya

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) que obri els plans de reestructuració i reconversió de la vinya com a mínim als viticultors professionals després que va expressar la seva intenció de limitar la convocatòria d’ajuts per a l’actual campanya als productors joves als quals se’ls hagi concedit drets de plantació de la reserva.

El sindicat ja va expressar la seva disconformitat respecte a aquesta convocatòria en la taula sectorial de la vinya, que es va celebrar el passat 3 de novembre, i va demanar a Agricultura que reconsiderés la seva postura i obrís els plans, com a mínim, a la pagesia professional.

Els plans de reestructuració i reconversió de la vinya són ajuts emmarcats a l’Organització Comuna del Mercat (OCM) vitivinícola, que permeten invertir en la millora de les explotacions vinícoles reconvertint varietats o emparrant vinyes per facilitar la recol·lecció mecànica, entre altres mesures. Mentre existeixi aquesta línia a l’OCM del sector els viticultors no poden accedir a les ajudes pel mateix tipus d’inversió en el marc dels plans de millora de desenvolupament rural.

Unió de Pagesos recorda, en aquest sentit, que si el Departament no obre convocatòria per als plans de reestructuració d’aquest campanya els viticultors no podran accedir a cap ajut per a la modernització de les seves explotacions. Per al sindicat, això suposaria un greuge important per als viticultors alhora que considera que el DAAM és el darrer responsable de la correcta gestió d’aquests plans.

Nou comentari