VadeVi
Unió de Pagesos demana al conseller que col·labori per aconseguir uns preus justos al camp

Unió de Pagesos ha demanat al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí que el departament es comprometi a col·laborar activament per aconseguir uns preus justos al camp a través dels observatoris dels quals disposa la Generalitat. El sindicat ha denunciat reiteradament abusos de la gran distribució que, “amb presumptes conductes il·legals, ensorra els preus que perceben els productors”.

Unió de Pagesos també va recordar al conseller d’Agricultura que no es poden devaluar els compromisos acordats per unanimitat pel Parlament de Catalunya en el debat monogràfic que es va celebrar l’abril passat sobre el sector agrari, a instàncies del sindicat, malgrat la situació general de crisi i la retallada de pressupostos anunciada pel Govern de la Generalitat. Per al sindicat, l’aplicació de les mesures aprovades al Parlament no pot esperar a causa de la greu crisi que travessa la pagesia i tenint en compte que el sector agrari català acumula des de 2001 una forta davallada en termes reals de renda agrària, que ha disminuït un 40%.

En la reunió mantinguda amb el conseller d’Agricultura i membres de l’equip del seu departament, Unió de Pagesos també va recordar que el Govern de la Generalitat encara té pendent de pagament amb el sector agrari català el deute corresponent als anys 2009 i 2010 i, en aquest sentit, li va recordar que el PIB agrari català ha caigut un 3,9% l’últim trimestre de 2010 mentre els costos de producció continuen augmentant desmesuradament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa