VadeVi
Unió de Pagesos pacta amb Inspecció Treball que no se sancioni viticultors Tarragona

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) ha pactat amb la Inspecció de Treball i la Seguretat Social de Tarragona que els requeriments que es van enviar a alguns viticultors tarragonins per, pressumptament, tenir una plantilla insuficient per a la verema, no tinguin caràcter sancionador.

Malgrat que Treball es nega a deixar sense efecte aquests requeriments, Unió de Pagesos ha aconseguit el compromís d’aquest organisme de no sancionar els pagesos, mentre que el sindicat es compromet a analitzar, després de la campanya de la verema, la documentació requerida, afirma UP en un comunicat difós avui.

Segons l’escrit d’Unió de Pagesos, tant la Subdelegació del Govern a Tarragona com la Inspecció de Treball han admès errors en formular el contingut del document, que amenaça de sancions als viticultors si no demostren la falsedat d’uns “indicis” que es basen en “un càlcul abstracte de treballadors necessaris per superfície”.

Aquest càlcul, segons UP, “no s’ajusta a la realitat de la verema a Tarragona” i mostra “un desconeixement de l’economia real de la vinya”, ja que es basa en superfícies del cadastre no actualitzades i no consideren el grau de mecanització del cultiu de la vinya, ni la cooperació de familiars i de col·laboració entre pagesos, que no constitueixen una relació laboral.

El sindicat segueix considerant aquestes cartes “una eina poc útil i gens eficaç per combatre la contractació d’immigrants il·legals”, tal com argumenten els organismes implicats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa