VadeVi
Unió de Pagesos tria Comissió Permanent preocupada pel relleu generacional

Els quasi 140 delegats i delegades que han participat en el XII Congrés d’Unió de Pagesos han aprovat per una àmplia majoria l’informe sindical i les ponències de política agrària i organització que orientaran l’actuació del sindicat en els propers quatre anys, a més d’escollir la nova Comissió Permanent.

A l’acte de cloenda del Congrés, la mesa del qual ha presidit la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, entre altres autoritats, també han intervingut representants de les Unions de la resta de l’Estat, i han assistit més de 700 persones, que després han participat en el dinar de cloenda.

Els membres de la nova Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos escollida aquest diumenge en el marc del XII Congrés que el sindicat celebra a l’Anoia són Francesc Bancells (Vallès Occidental), Joan Caball (Alt Empordà), Ramon Comes (Segrià), Hilari Curto (Baix Ebre), Josep Cuscó (Baix Llobregat), Jaume Ferrando (Alt Camp), Xavier Frigola (Alt Empordà), Joan Guitart (Alt Urgell), Carles Mencos (Osona), Jaume Pedrós (Urgell), Santiago Querol (Urgell), Rafel Verdiell (Montsià) i Josep Carles Vicente (Priorat).

Comes, Curto, Ferrando, Guitart i Verdiell, s’incorporen per primera vegada a la Permanent. D’entre els membres que formen part d’aquesta Comissió Permanent, el Consell Nacional del sindicat n’escollirà el coordinador nacional en les pròximes setmanes.

El XII Congrés d’Unió de Pagesos també ha aprovat que Dones d’Unió de Pagesos esculli directament una representant a la Permanent, de la mateixa manera que hi participa un jove, en representació de Joves d’Unió de Pagesos.

El Congrés del sindicat ha finalitzat amb una demanda d’uns preus i una renda dignes per a la pagesia, motiu pel qual cal una regulació de llotges, de l’Observatori de preus, de la determinació de la posició de domini i de la venda a pèrdues en la cadena alimentària, així com una actuació de les autoritats de la competència, comerç i consum, sanitat i frau alimentaris per acabar amb les pràctiques abusives de la gran distribució i part de l‘agroindústria. Aquesta és una de les qüestions recollides en la Declaració de l’Anoia, document aprovat pel XII Congrés del sindicat.

Un pla nacional per afavorir i augmentar les incorporacions de joves a les explotacions perquè permetin un relleu generacional i un model d’aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) que exclogui els absentistes dels ajuts directes i elimini les il•legalitats que ha denunciat el sindicat en l’aplicació del model que en fa l’Estat espanyol són altres dels punts inclosos en aquest document.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa