VadeVi
UP demana un repartiment just entre autonomies dels diners europeus per reestructurar la vinya

El sindicat Unió de Pagesos demana al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) que estableixi un repartiment just entre les diferents comunitats autònomes del pressupost de l’Organització Comuna de Mercats (OCM) destinat als plans de reestructuració i reconversió de la vinya i el vi per a la campanya 2010-2011.

UP també ha reclamat al director general de Desenvolupament Rural del departament d’Agricultura, Jordi Sala, que el Govern català negociï amb bon criteri aquests ajuts, que provenen en la seva totalitat del pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC), i li ha recordat la importància que tenen per al sector a Catalunya. El sindicat recorda que donarà suport per tal que es pugui defensar amb fermesa un pressupost suficient per al Principat del repartiment estatal d’aquest ajut.

Les mesures de reestructuració i reconversió de la vinya tenen com a finalitat augmentar la competitivitat dels productors vitivinícoles, i afavorir la modernització de les explotacions, així com l’adequació varietal a les noves tendències del mercat per tal de reforçar l’estructura del sector. Per aquest motiu, Unió de Pagesos considera imprescindible que Catalunya obtingui uns fons comunitaris justos amb l’objectiu de poder cobrir totes les sol·licituds dels viticultors catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa