VadeVi
UP rep el suport majoritari de la pagesia en les eleccions a Cambres Agràries

Unió de Pagesos (UP) torna a guanyar les eleccions a les Cambres Agràries catalanes. El sindicat ha obtingut el 56% dels vots i 59 representants sobre un total de 100. D’Aquesta manera manté l’hegemonia com a primera força sindical agrària per cinquena vegada consecutiva.

Darrere ha quedat Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb el 24% dels vots i 23 electes. La sorpresa ha estat l’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) que ha guanyat quatre representants passant d’11 a 15. Unió de Ramaders i Pagesos de Catalunya-Unión de Pequeños Agricultores (URAPAC-UPA), ha obtingut el 4% dels vots i es manté amb tres representants.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha valorat el desenvolupament de la jornada i ha destacat que ha transcorregut sense incidències remarcables i amb un clima festiu i participatiu dels agricultors i ramaders en totes les 707 taules electorals constituïdes arreu del territori català.

En la seva intervenció, ha agraït la col·laboració de les més de 900 persones que han participat en el desplegament del dispositiu electoral, així com tots els presidents i vocals de les meses electorals. També la col·laboració dels Ajuntaments ha estat valorada.

Pel que fa a la participació, enguany ha estat del 59,48%, en front al 55% de les últimes eleccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa