VadeVi
UVIPE i AVC es fusionen agrupant el 90% del sector

La Unió Vinícola del Penedès (UVIPE) s’ha integrat a l’Associació Vinícola Catalana (AVC) per treballar conjuntament pel sector vinícola català amb la voluntat d’enfortir la representativitat del sector i dels serveis que ofereixen als cellers catalans.

Després que les assamblees de les dues entitats ho aprovessin, aquest dijous s’ha formalitzat la integració, que permetrà aglutinar en una sola patronal “el 90% del sector” i podrà tenir “una veu unànime davant l’administració i altres interlocutors”, segons fonts d’AVC.
[[frase]]
Com a conseqüència d’aquesta unió, l’AVC incrementa el nombre d’associats passant dels 85 actuals als 161. D’aquests n’hi ha 94 que són del Penedès i 67 de la resta de Catalunya. A partir d’ara hi haurà tres grups de treball: el de la Uvipe, que mantindrà el seu nom i treballarà per donar servei a les empreses associades del Penedès; el dels vins ecològics i el dels elaboradors de vi base no embotellador. Joan Huguet, del celler Can Feixes, presidirà el grup d’UVIPE i Josep Maria Albet, del celler Albet i Noya, presidirà el dels vins ecològics.

Amb la unió, AVC incorporarà càrrecs directius d’UVIPE. El president continuarà sent Ramon Roqueta dels Cellers Roqueta i el vicepresident primer serà Miquel Agustí Torres de Bodegas Torres i fins ara president d’UVIPE. Hi haurà també cinc vicepresidents més: un representant dels cellers Castell de Perelada, el president del grp de treball d’UVIPE, un representant del Celler Joan Sardà, un de Freixenet i un altre de Codorniu. L’actual director d’UVIPE s’incorpora com a director de l’ACV i treballarà de forma conjunta amb Enric Porta, actual secretari general de l’ACV.

El pressupost anual de la patronal serà de 320.000 euros i seguirà mantenint la seu a Barcelona però també les oficiones del parc Àgora de Vilafranca com a subseu operativa.

A partir d’ara
Pel què fa als projectes de futur, la nova estructura organitzativa iniciarà un programa de suport als associats que continuarà incidint en accions de promoció que enfortirà amb eines de formació i suport a màsters i postgraus. A més, també elaboraran un pla de jornades i seminaris específics pel sector, la promoció del vi en la restauració a través del concurs Cartaví o un pla de formació homologat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat.

En aquesta nova etapa, l’associació també vol posar en funcionament un programa específic que faciliti i ajudi a les empreses a sortir i posicionar-se en els mercats exteriors.


Ramon Roqueta i Miquel Agustí Torres després de la integració FOTO: AVC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa