VadeVi
VADEVI.cat afegeix vi de la DO Tarragona a la campanya de distribució dels vins catalans

Ara també hi ha disponible el vi Ipsis Ullde llebre – Merlot 2009, del celler Vins Padró de Bràfim.

La campanya que es va iniciar fa unes setmanes continua avançant fins assolir l’objectiu de tenir disponibles vins de totes les denominacions d’origen catalanes.
Ja n’hi ha 8 de les 12 existents i s’espera tenir-les totes en poc temps.

Catalunya és terra de grans vins, però malauradament són poc coneguts entre els consumidors catalans, que a l’hora de comprar sovint trien vins d’altres denominacions foranes. Segons dades oficials, només el 27% del vi que es consumeix a Catalunya és autòcton, a diferència del que passa a França, Galícia o la Rioja, per exemple, on el consum de vins propis és majoritari i supera el 80%.

Per apropar aquest vins als consumidors que tenen dificultats per trobar-los i per ajudar els cellers a arribar a tot el territori, VADEVI.cat ha engegat una campanya de distribució en que els consumidors reben els vins a domicili.

L’Ipsis Ullde llebre – Merlot 2009.
Vins Padró és un gran celler situat a Bràfim (Alt Camp) fundat a la fi del segle XIX. Des d’aleshores, el gruix de la seva activitat ha estat l’elaboració i comercialització de vins a doll, bé per als consumidors finals o bé per subministrar a altres cellers, que els fan servir per a cupatges o per ampliar la gamma.

Poc a poc van començar a embotellar vins, primer de taula i fa uns trenta anys també amb la DO Tarragona sota la marca Crinel. Fa uns cinc anys van decidir fer al salt que els faltava, amb la presentació de la marca Ipsis, vins d’alta qualitat i amb una presentació acurada. Des d’aleshores no han deixat de guanyar premis i reconeixement i han anat ampliant la gamma fins els vuit vins actuals, blancs, rosats i negres, joves i amb criança i de cupatge o monovarietals.

El que hem seleccionat és el negre jove, que ha estat una sorpresa agradable. S’elabora amb un cupatge d’ull de llebre i merlot. El color és molt atractiu, roig robí intens, tot i que no gaire transparent, segurament per un filtratge poc intrusiu.

Les aromes són un festival de fruita llaminera: maduixa madura, cireres, magrana, síndria, i matisos més subtils d’herba fresca i eucaliptus i sense cap ni una de les aromes desagradables de sulfurós o tufs de reducció que solen aparèixer en els vins negres joves. A la boca torna la llaminadura: entra bé tot i que té un cos notable, i només al final té una amargor lleu que li aporta seriositat.

Es pot beure una mica més fresc que els vins negres de criança, fins i tot passat -que no refredat- per la nevera o bé servit en una glaçonera amb aigua i poc gel, a entre 10 i 14 graus, cosa que li potencia les aromes de fruita madura, i malgrat això, fresca, que li apareixen al reregust.

Per tenir més informació de la campanya i de com participar-hi, cliqueu l’enllaç:

/vadevi//article/reportatges/1389/vadevicat/apropa/vins/catalans/seus/lectors.html

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa