VadeVi
Valentí Roqueta segueix presidint la DO Pla de Bages

Seguint la convocatòria del Departament d’Agricultura per elegir els vocals dels consells regulador de les denominacions d’origen protegides vitivinícoles de Catalunya, ha tingut lloc la votació en el Consell Regulador de la DO Pla de Bages. Valentí Roqueta repeteix al capdavant de la institució. Es presentava una única candidatura “Vinya i Paisatge”. Valentí Roqueta ha estat escollit per unanimitat. Assumeix la responsabilitat des de que fou reconeguda oficialment per la Generalitat com a zona vinícola, l’any 1995.

Han estat elegits vocals per formar part de la Comissió Rectora Joaquim Fargas, Jordi Cruselles i Jesús Fonts, en representació dels viticultors de cooperatives, i com a suplents Joan Altimira, Pere Cots i Pere Vendrell; Agromonistrolet, SL representat per Josep M. Claret i Vinícola H60 (Jaumandreu) representat per Pere Bausells, en representació dels viticultors independents, i com a suplents Joan Roch i Carles Playà; com a vocals representants dels Cellers elaboradors SAT Masies d’Avinyó representat pel Sr. Valentí Roqueta Guillamet, Oller del Mas representat per la Sra. Marta Sanvicente, SAT Mas de Sant Iscle representat per el Sr. Jaume Vilanova, Celler Solergibert representat per Josep Solergibert i Vins Grau, SL representat per Macari Pujadó; i Celler Cooperatiu de Salelles representat per Josep Oliveras i Celler Cooperatiu d’Artés representat per Victor Berenguer, com a suplents. El president ha ratificat a Joan Francesc Baltiérrez com a Secretari.

Cal remarcar que aquesta DO Pla de Bages segueix amb la reivindicació d’un paisatge i d’un territori amb valors propis per elaborar varietat autòctones com la picapoll, la sumoll o la mandó que identifiquen els blancs, negres i rosats de la zona, i els converteix en vins peculiars, personals i molt especials.

Dins els seus principals objectius també destaca el concurs de rehabilitació de les construccions en pedra seca, que realitzen des de 1997, iniciativa molt novedosa que ha esdevingut un referent i que, alhora, ha permès recuperar un gran nombre d’aquests símbols d’arquitectura rural, sobretot de barraques i tines de vinya, que mostren una imatge identificativa d’aquesta zona vinícola bagenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa