Vall Llach, unes hores de Priorat a Barcelona

L’aire de Porrera es respira al barri de Sant Gervasi amb la degustació de sis vins del celler de Lluís Llach i Enric Costa

Dimarts passat a les vuit del vespre el celler Vall Llach va fer la primera presentació de la temporada a Barcelona, a la botiga de vins i exquisideses i també restaurant El Llangardaix Sibarita. Per part del celler hi van participar Sal·lustià Álvarez, gerent i enòleg del celler i president del consell regulador de la denominació d’origen Priorat, i Albert Costa, incorporat fa poc al celler també com a enòleg i fill d’Enric Costa, el soci de Lluís Llach en el celler. Per part d’El Llangardaix Sibarita hi va participar la Teresa Soler, també enòloga.

La sorpresa va ser que van presentar i donar a tastar sis vins, tot i que el celler només en té quatre al catàleg. I és que no es van guardar res. El primer vi, un negre jove, afruitat i vellutat, encara sense nom ni data de comercialització, és el nou projecte de l’Albert Costa, que possiblement no es vendrà amb el segell de Vall Llach. Una primícia, doncs. Està elaborat amb garnatxa i carinyena del 2007 i, atenció, amb sirà i més garnatxa del 2008, per tant es tracta d’un cupatge de dues anyades. Els prop de cinquanta assistents vam poder tastar després l’Embruix 2006, el vi més accessible del celler per preu i per característiques. Vam continuar amb l’Idus 2006, mentre Salustià anava explicant el vi, el celler i anècdotes del Priorat. I vam arribar al suposat plat fort: el Vall Llach 2006, que amb un preu aproximat de 60 euros està considerat un dels millors vins prioratins, i dir això vol dir un dels millors vins del món. I encara ens quedava el blanc Aigua de llum 2008, del qual només se’n van elaborar 550 ampolles i el nom del qual està tret del poema Solstici de Miquel Martí i Pol.

Com a darrera sorpresa es va poder tastar, també en primícia, un dolç negre deliciós, elaborat amb raïm pansificat de les varietats carinyena i garnatxa i fet sense addició de sucre ni alcohol, i que esdevindrà el primer vi dolç de Vall Llach. I amb la calidesa de la primera nit de setembre i el regust llaminer del darrer vi, ens vam acomiadar dels vins prioratins amb la sensació que havíem respirat l’aire de Porrera al barri barceloní de Sant Gervasi.


L’enòleg Albert Costa, el més nou a l’equip tècnic de Vall Llach FOTO: VADEVI.CAT


Algun dels vins presentats encara no estaven etiquetats FOTO: VADEVI.CAT


A la presentació es van poder tastar sis vins diferents FOTO: VADEVI.CAT


Sal·lustià Álvarez, gerent de Vall Llach conversa amb participants del tast FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari