VadeVi
Vallformosa i AAPM potencien la marca “+500 RAÏM D’ALÇADA”
  • CA

El 29 de juliol, el Grup Vallformosa ha signat un conveni amb l’Agrupació d’Agricultors del Pla de Manlleu (AAPM) per potenciar la zona +500, una zona vitivinícola on s’obtenen productes de màxima qualitat pels vins i caves de Vallformosa. Aquesta zona està ubicada al Penedès Superior, a la vall de la riera de Marmellar. Les vinyes s’estenen per ambdues riberes i s’integren entre boscos de pi blanc fins arribar a vessants situats a 700 metres d’altura.
Amb aquest conveni de col·laboració, Vallformosa i l’AAPM treballaran conjuntament per defensar el paisatge, el medi ambient i la natura, alhora que també defensen una agricultura cada vegada més respectuosa amb l’entorn. Es cultiven les terres per aconseguir collites d’alta qualitat, utilitzant els sistemes i productes més adequats per fer una agricultura sostenible i garantir la traçabilitat. Les qualitats organolèptiques d’aquests raïms es veuen reflectides en els vins i caves Vallformosa que s’elaboren amb aquestes veremes de la zona +500.
Arran dels contractes de compra-venda de raïm entre Vallformosa i diferents viticultors de la zona, es va iniciar aquesta línia de col·laboració que ha de revaloritzar i potenciar el coneixement de la ZONA +500 com a una regió vitivinícola singular i d’alta qualitat i, a la vegada, recolzar la difusió, promoció i venda dels productes que Vallformosa elabora amb els raïms procedents d’aquest indret. Per potenciar la zona +500, s’organitzaran visites guiades i experiencials a clients i convidats de Vallformosa i s’instal·laran rètols identificatius a les vinyes que produeixen raïm per Vallformosa. Finalment, en algunes ampolles de cava de Vallformosa se’ls hi afegirà el logotip de la marca +500 i una breu descripció de la zona i les seves particularitats. De fet, algunes d’aquestes particularitats d’aquestes vinyes de més de 500 metres sobre el nivell del mar és que el diferencial tèrmic dia-nit a l’estiu sigui prou ample com per aconseguir una maduració més lenta del raïm, el que proporciona al fruit més aromes, sabors i colors. Els tècnics de Vallformosa treballen de manera directa amb els viticultors per fer el seguiment i control durant tot l’any de les vinyes i la seva terra.
La Presidenta de Vallformosa, Queta Domènech; el Director General de Vallformosa, Vicenç Vidal; i el President de l’AAPM, Kiko Figueras, han signat aquest dimarts al Vinseum de Vilafranca del Penedès, el conveni de col·laboració per potenciar la marca +500 RAÏM D’ALÇADA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa