L’Alt Camp és terra de vins, i important. Donar a conèixer aquesta realitat i difondre entre els ciutadans les particularitats dels seus vins és l’objectiu del cicle de conferències Valls, terra de vins impulsada per la DO Tarragona i per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Valls.

El cicle de conferències, que és el primer que es fa i que durarà tres setmanes, comença el proper dimecres 14 d’abril amb la conferència El vi 2.0: les noves tecnologies de la comunicació al servei del vi, que anirà a càrrec de l’enòleg Oriol Pérez de Tudela. La setmana següent, també el dimecres, es farà la xerrada Passejant entre vinyes pels camins de l’Alt Camp, en aquest cas a càrrec de l’excursionista Enric Fonts. El cicle es clourà el 28 d’abril amb la intervenció de Jordi Castells que parlarà sobre els Aiguardents, anissats i licors de Calls. Una visió històrica.

D’aquesta manera Valls es reivindica com a zona vitivinícola important donant a conèixer els seus vins i també les seves ofertes enoturístiques i tradicions vinícoles. De fet, per la DO Tarragona -que també integra vinyes del Tarragonès, el Baix Camp i part de la Ribera d’Ebre- “l’Alt Camp representa més del 80% de la seva superfície de vinya i té també alguns dels cellers més importants de la DO i el major número de viticultors”, segons han explicat fonts del Consell Regulador.

Totes les conferències es faran a l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV) a partir de les 19:30 i estan obertes al públic en general, tot i que cal reservar plaça prèviament. Després de cada conferència es farà un tast de sis vins de l’Alt Camp. L’enòloga vallenca Elisa Ribé serà qui dirigirà el tast.


Cartell de la proposta FOTO: AJ. VALLS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa