VadeVi
Valoració positiva del debat monogràfic sobre el món agrari celebrat ahir al Parlament de Catalunya

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena s’ha mostrat satisfet d’haver aconseguit el màxim consens possible amb l’aprovació per unanimitat de la gran majoria de les propostes.

Per altra banda, el portaveu d’agricultura de CiU al Parlament de Catalunya, Xavier Pallarès, ha mostrat la “satisfacció moderada” del grup parlamentari pels acords aconseguits, però lamenta que el Tripartit no aposti per una reducció de l’IVA i considera que aquest pla arriba tard.

Unió de Pagesos destaca que les forces polítiques han assolit compromisos que recullen bona part de les propostes plantejades pel sindicat als grups parlamentaris durant els darrers mesos i demana al Govern i als departaments competents que apliquin amb la màxima celeritat els acords aprovats avui pel Parlament de Catalunya.

Tot i que el sindicat agrari considera que el debat ha estat fructífer, recorda que per aconseguir que se celebrés va demanar i ha comptat amb el suport de més de 300 ajuntaments i de consells comarcals i que hi ha hagut mobilitzacions arreu del territori i la manifestació de 5.000 pagesos i pageses a Barcelona el 20 de febrer.

El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) Oriol Guevara ha declarat a VADEVI.cat que el conseller Llena havia avançat el principals trets del Pla Estratègic Nacional de Suport a l’Agricultura i l’Alimentació al Consell Assessor de l’Incavi que es va reunir en el marc de la Fira Alimentària a finals del mes passat.

Guevara ha destacat que en relació amb el sector vitivinícola, aquest Pla es complementarà amb les ajudes a la promoció de productes vitivinícoles en tercers països. “Esperem que el sector s’hi impliqui i que hi hagi una suma d’esforços”, ha dit el director de l’Incavi.


Un grup d’Unió de Pagesos segueix el debat per televisió FOTO: ACN


Dirigents d’Unió de Pagesos seguint el debat al Parlament FOTO: UNIÓ DE PAGESOS


El coordinador d’Unió de Pagesos, Joan Caball, escoltant el debat monogràfic sobre agricultura al Parlament de Catalunya a l’abril del 2010. FOTO: XAVIER PRAT


EL CONSELLER LLENA HA VALORAT POSITIVAMENT ELS CONSENS ACONSEGUIT EN L’APROVACIÓ DE LES PROPOSTES DEL PLA AGRARI FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa