El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Oriol Guevara, i del director dels Serveis Territorials del DAR a Lleida, Joan Gòdia, ha participat en la XXI Festa de la Verema i el Vi de Verdú. El mateix conseller ha fet la piada davant dels assistents, aixafant el raïm amb els peus.

Malgrat la intensa pluja, el conseller, acompanyat de l’alcalde de Verdú i el president de la Diputació de Lleida, entre d’altres autoritats, ha presidit l’acte de la Gran Piada honorífica, en el decurs del qual s’han lliurat les Distincions d’honor Piador i Piadora. La piadora d’honor ha estat Laura Zubiaur, mentre que el piador d’honor ha recaigut en Manel Gómez.

Posteriorment, el conseller ha participat en la piada, i ha aixafat el raïm, al mig de la plaça. En acabar el titular d’Agricultura ha passejat per la Mostra de Vins Costers del Segre, integrada per vuit estands, i s’ha dirigit al Castell de Verdú, on es feien tastos de vi i de menjar.

La Festa de Verdú ha estat declarada d’interès comarcal, i consisteix a reviure la verema com es feia anys enrera: collir el raïm, dur-lo a les portadores, piar-lo i premsar-lo. L’espectacularitat de la piada honorífica és que s’efectua en una piadora mòbil. El most resultant es reparteix gratuïtament entre el públic assistent.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa