Verema 2012 a la D.O. Alella: «Curta i atapeïda»

Galeria de fotos

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_IeE2-mreDA[/youtube]

La verema 2012 a la DO Alella és “curta i atapeïda”, és a dir, que la temporada de collita comprendrà un període més curt de temps en què s’ajuntarà la recollida de diverses varietats. Aquesta és l’opinió de Toni Cerdà, copropietari del celler Bouquet d’Alella, que aquest dies verema garnatxa i pansa blanca. “Aquest any se’ns ha ajuntat tot -assenyala Cerdà- de manera que quan hem collit una varietat ja ens hi posem amb una altra”.
Així i tot, pel que fa a la quantitat de raïm collit, al Bouquet d’Alella consideren que no es notarà cap minva important: “De moment calculo que collirem si fa no fa com l’any passat, amb l’únic problema que les maduracions s’han avançat i hem hagut de córrer”. Del mateix parer és Josep Maria Pujol-Busquets, enòleg i propietari del Celler Alta Alella Privat, que tot i apuntar que hi haurà un rendiment “una mica més baix”, de cap manera “hi haurà la caiguda que pot haver-hi al Penedès o altres zones de Catalunya”. A la finca d’Alta Alella també es verema intensament.
L’elaborador del Cava Privat apunta que els principals problemes de l’actual campanya han estat la calor i la sequera, i apunta que això afecta de forma diferent segons els tipus de vinya: “Hem de distingir tres tipus de vinya, la vinya vella molt ben arrelada que ha aguantat molt bé, i dins de la vinya jove, la que s’ha pogut regar i la que no s’ha pogut regar, que és la que ha patit més, perquè no té prou sistema radicular que li permet resistir aquesta sequera i les altes temperatures. En canvi, la jove que s’ha pogut regar ha anat quasi tant be com la vella”.
A més, assegura Pujol-Busquets, tot i la sequera “hi ha hagut molta sanitat”, fet que assegura una bona qualitat del producte, “i amb un rendiment molt bo”, tot i que assenyala que el principal problema ha estat que el raïm “s’hagi escaldufat”. “Aquí treballem amb agricultura ecològica -afirma Pujol-Busquets-, i acostumem a treure fulla per a que el sol i el vent impedeixi el creixement de fongs, però en totes les varietats que hem tret fulla les hem hagut de recollir aviat per evitar que s’escaldufin”.

Nou comentari