El raïm, la vinya, el celler, el most i el vi seran els protagonistes de la segona festa de la verema del celler Espelt. Els responsables d’aquest celler empordanès de Vilajuïga volen transmetre la passió pel vi a tots els que s’hi vulguin apropar. Per això proposen una serie d’activitats des de les 10 del matí de d’aquest dissabte 19 de setembre fins al vespre. Els participants que ho desitgin podran collir raïma mà, amb tisores i podadores i posar-lo dins dels antics semals, receptacles cònics de fusta que servien per transportar el raïm acabat de veremar. Un cop plens es traslladaran en els remolcs d’antics tractors cap al celler i es durà a terme la premsada i trepitjada popular del raïm.

També s’oferirà un esmorzar a la vinya amb l’acompanyament dels cants de la Coral Polifònica de Figueres i un dinar popular a Mas Espelt on es podran tastar els vins del celler. Un ball de tarda posarà punt final a la jornada.

Aquest és el segon cop que el Celler Espelt, amb la col·laboració dels Amics dels tractors d’època de l’Empordà, recupera aquesta tradició a les seves vinyes per tal de mantenir la tradició de l’antiga verema.

Per assistir a la verema cal fer uan inscripció per telèfon al celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa