Aquest cap de setmana se celebra la Festa de la Vinalia Rústica, una festa tradicional de l’època romana que servia per celebrar l’inici de la verema. La cita és al CAT Teià, el Centre d’Acollida Turística dedicat a la Romanització i a la viticultura de Teià, al Maresme.

Els romans celebraven dues Vinalia cada any, la primera la Vinalia urbana, el 23 d’abril. La segona, la Vinalia rústica el 19 d’agost. La festa s’iniciava amb un gest del Flamen Dialis, un dels càrrecs més importants de l’Imperi Romà, el sacerdot de Júpiter, el principal déu del panteó. Flamen Dialis expremia un grapat de raïm entre les seves mans davant de l’altar, pregava pel raïm a Júpiter i Venus i començava la verema.

Aquest dissabte, el Flamen Dialis del CAT Teià inaugurarà la festa en tres passis a les 11h, 13h, 16h, i diumenge a les 11h i 13h. A banda, tot el cap de setmana hi haurà tallers infantils de teatre romà, visites a cellers de la DO Alella, sopars maridats amb vins de la comarca i visites guiades al Museu de Badalona per coneixer-ne el passat romà.

El programa complet es pot decarregar de l’enllaç “Multimèdies relacionats” que hi ha a la dreta d’aquesta columna.

PROGRAMA VINALIA RUSTICA AL PARC ARQUEOLOGIC DE LA CELLA VINARIA DE TEIÀ FONT: Centre d’Acollida al Turista de Teià, Alella i el Masnou Cella Vinaria


El proper dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, el Parc Arqueològic Cella Vinaria, celebrarà la reconstrucció de la Vinalia Rustica, una festa romana de la verema FOTO: CAT CELLA VINARIA DE TEIÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa