Verema enoturística a Subirats

El seguit d'activitats relacionades amb la collita de raïm inclou un concurs per a smartphones a partir de codis QR

Vinyes a Subirats amb el castell al fons

El municipi de Subirats, Capital de la Vinya, el que més superfície de vinya té al Penedès, proposa la campanya ‘Viu la verema a Subirats, capital de la vinya’, amb la intenció convertir la verema en un punt d’atenció enoturística.

Aquestes setmanes les diverses caves i cellers familiars de Subirats són al màxim d’activitat en una carrera contrarellotge dels elaboradors per tal de collir les diverses varietats en el seu punt òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que anualment viuen els viticultors. Coincidint amb la verema, durant tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a Subirats s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona aquest procés. Organitzades pel Patronat de Turisme de Subirats, aquestes activitats s’engloben en la campanya ‘Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya’, que té l’alicient el sorteig de premis com plaques de cava de Subirats Capital de la Vinya a partir de la consulta de codis QR situats als diferents punts d’interès i establiments turístics de Subirats. Un d’aquests codis amaga un premi de 1000 euros.

A més, hi haurà la possibilitat de tastar la nova anyada o el raïm directament del cep i un esmorzar a les vinyes, i cada dissabte continuen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, situada a l’estació de tren de rodalies de Lavern-Subirats, les rutes guiades en bicicleta des de la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs, i també hi haurà la modalitat de realitzar el recorregut personalitzat i en altres dates fent el seguiment de la collita, maridant l’experiència amb un menú gastronòmic a restaurants de Subirats. El passeig entre vinyes i el bosc també és podrà gaudir en carruatge de cavalls o en quad paisatgístic.

També durant tots els caps de setmana d’aquests dos mesos hi haurà l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint manualment i trepitjant el raïm amb els peus, i emportar-nos una ampolla amb el most que hem produït. Una altra activitat ben original és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i també el tast de most que s’oferirà en acabar les visites a les caves i cellers. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, conformen 34 quilòmetres dividits en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.

Altres espais a Subirats d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la verema. El 16 de setembre la Ruta “Última Defensa de Barcelona”, que recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra Civil abans de la presa de Barcelona, ens
introduirà a la vida al camp durant la Guerra i el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà els caps de setmana la seva col·lecció completa d’ampolles de cava commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del món.

Nou comentari