Les 400 entrades que es posen a la venda s’exhaureixen ràpidament. Com explica Oleguer Martí, responsable de la botiga i del tast: “No en posem més, perquè és la quantitat de gent que cap bé al claustre, i la gent no entre i surt, tothom es queda fins que acaba el tast”.

De fet, parlant amb els assistents es respira aquesta sensació d’escassesa: “Ja fa anys que venim i com que no ens ho volem perdre, sempre comprem les entrades a l’avançada així que es posen a la venda”, explica Montse Rius, que ve des de Terrassa.

Enguany hi han participat 9 cellers, sis dels quals catalans. “No es tracta de ser excloents”, diu Martí, “per això es dóna prioritat als cellers catalans però també s’obre la presentació a alguns cellers d’altres indrets”.

El tast es titula de “Vins amb ritme” i enguany el ritme el posava el grup rockabilly barceloní Twenty Flight Rock, que va desgranar temes clàssics de rock & roll i swing, mentre Josep Serra, del celler empordanès La Vinyeta, atrafegat servint copes i explicant els seus vins, comentava: “Les fires són exigents, et fan treballar el cap de setmana i desplaçar-te pel territori, però el contacte directe amb els consumidors ho compensa amb escreix perquè ens dóna una informació molt valuosa sobre l’acceptació real dels nostres vins”.

A la taula del celler Castell d’Encús hi havia alegria i alhora desconcert: “ha funcionat el boca a boca i hem tingut un allau de gent, que ens ha fet exhaurir els vins en poc més d’una hora”, deia en Carles Banlles, que suplia al seu amic i propietari del celler, Raül Bobet, que estava de viatge i no va poder assistir.

El que és d’agrair és l’esforç de Vins Noé, que dóna la possibilitat a petits cellers familiars d’acostar-se al públic, i als consumidors, de poder conèixer aquests vins de qualitat amb poca difusió i de portar-los a un monestir, les institucions que a l’edat mitjana van organitzar i difondre l’elaboració de vi després de la dominació musulmana.


el claustre del Monestit de Sant Cugat va acollir l’onzè Tast de Vins amb Ritme FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa