VadeVi
Vi & art s’alien en homenatge a les víctimes de la batalla de l’Ebre
  • CA

Quadre inspirat en el vi Sang de Corb del celler Frisach (Corbera d’Ebre, Terra Alta)

La batalla de l’Ebre va tenir lloc fa més de 75 anys però el seu record continua ben viu, sobretot a les zones que van patir el conflicte de prop. Ara, passats tots aquests anys, se succeeixen diversos actes commemoratius i d’homenatge a les víctimes des de molts i diversos àmbits.

En aquest sentit, el celler Frisach de Corbera d’Ebre (Terra Alta) va elaborar fa uns mesos el Sang de Corb, un vi que “representa la sang dels corberans, els ceps regats de la sang que es va vessar durant el conflicte”, tal com explicava el seu creador Francesc Ferré el dia de la seva presentació oficial.

Ara, aquest vi ha servit d’inspiració per a diversos artistes que han unit la seva creativitat a l’exposició “On la terra es fa art”. Després de participar d’un tast del producte, d’una ruta guiada pel poble vell de Corbera d’Ebre -totalment destruït per les ofensives- i de veure el documental que dóna veu als testimonis de la batalla, els artesans van recrear amb la seva disciplina allò que representa el vi com a emblema d’una terra.

La mostra, que es va poder visitar durant la darrera festa del vi de Gandesa (novembre 2013), ha arribat ara a l’Església Vella de Miravet (Ribera d’Ebre) i es pot visitar durant tots aquests dies de Setmana Santa, fins dissabte 19 d’abril, i de l’1 al 4 de maig. Els horaris de visita són: de 12h a 14h i de 16h a 19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa