Aquest cap de setmana coincidint amb les festes de la Mercè de Barcelona, s’ha celebrat la 29 Mostra de Vins i Caves de Catalunya al Moll de la Fusta. Dels diferents actes i activitats que s’hi ha desenvolupat, va destacar dijous la presentació del Projecte Vi Solidari que van fer conjuntament els seus impulsors, Cellers Unió i el Casal dels Infants.

Es tracta de l’elaboració i venda de dos Lots de Vins Solidaris amb l’eslògan “3 vins + 3 receptes + 3 euros”, que s’emmarca en el programa de formació en Ajudant de Cambrer i Cambrera que el Casal dels Infants desenvolupa i amb el qual Cellers Unió ve col·laborant des de fa anys.
[[frase]]
Són dos lots que inclouen cadascun tres ampolles de vi català elaborats a les diferents cooperatives que formen Cellers Unió, i es complementen amb receptes de maridatge proposades per cuiners catalans de renom internacional que col·laboren amb la iniciativa: Carme Ruscalleda, Fermí Puig, Carles Abellan, Joan Roca, Carles Gaig i Mey Hoffman.
Per la venda de cada lot, Cellers Unió donarà 3 euros al Casal dels Infants i la cadena de supermercats Caprabo s’ha compromès a comercialitzar aquests lots solidaris, que a partir d’octubre també es podran adquirir a les diferents vinacoteques que es vagin sumant al projecte.

A l’acte de presentació del projecte hi eren presents els directors generals d’alimentació i de l’Incavi, Joan Gené i Oriol Guevara, el president i el gerent de Cellers Unió, Josep Pere Colat i Ferran Huguet, el president del Casal dels Infants, Dani Jorquera, Javier Amezaga de Caprabo i alguns dels cuiners col·laboradors del projecte, com Carme Ruscalleda i Mey Hofmann. Un cop acabats els parlaments, un grup joves cambrers formats al Casal dels Infants van servir copes dels diferents vins que conformen els lots acompanyats per un pica-pica variat.

Mentrestant, fora de la carpa on se celebrava l’acte encara lluïa el sol d’una tarda estiuenca i els visitants de la Mostra seguien gaudint de les copes dels més de vint cellers que van ser presents a la Mostra, que es podien acompanyar amb tastets de diferents productes gastronòmics artesans, formatges, coques o embotits.


El president i gerent de Cellers Unió, Josep Pere Colat i Ferran Huguet respectivament, el president del Casal dels Infants, Dani Jorquera amb les cuineres Carme Ruscalleda, Mey Hofmann i nois i noies del projecte de formació en Ajudant de Cambrer i Cambrera FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa