Vi i cuina catalana, protagonistes al Culinary Institute of America

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) ha organitzat una sessió formativa al campus del Culinary Institute of America a Nova York, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb aquesta prestigiosa institució acadèmica dels Estats Units, dedicada a la formació de cuiners i professionals de l’alimentació.

En aquesta ocasió, les denominacions d’origen del vi i la cuina catalana han estat els protagonistes de les sessions formatives, on els alumnes del Culinary Institute of America han pogut conèixer les característiques que distingeixen les diferents zones vinícoles catalanes, les varietats que s’utilitzen en l’elaboració del vi, la metodologia emprada, les possibilitats de maridatge que presenta, així com les relacions entre el vi i la salut.

En aquesta actuació, PRODECA ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Així, el seu director general, Oriol Guevara, ha estat l’encarregat de dirigir la sessió teòrica, dedicada a les denominacions d’origen del vi de Catalunya, que ha inclòs un tast de vins de diferents denominacions d’origen, dirigit per Guevara.

Nou comentari