En el món del vi, un dels aspectes més rellevants és el del maridatge, trobar la combinació encertada entre un plat i un vi concrets. I aquesta temporada s’ha confirmat que els maridatges poden anar més enllà i que la combinació entre música i vi és una fórmula guanyadora.

La tercera edició del Vijazz de Vilafranca del Penedès s’ha consolidat com una de les principals festes del vi català, amb més afluència de públic i d’expositors. També l’empordanès festival Sons del Món ha reservat un espai privilegiat al vi, amb la programació de sis concerts a Vilabertran i Roses en què, sota el nom de Vi & Music, el sommelier Roger Viusà ha seleccionat diferents vins per combinar amb la música d’artistes com Albert Pla o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre d’altres.

Seguint aquesta fórmula exitosa, dissabte al vespre es va celebrar el primer acte del vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats, en què també s’han batut rècords d’assistència, i dissabte que ve, 24 de juliol, encara s’espera més inscrits per a l’actuació de Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp, que faran un recorregut pels estàndards de jazz i diversos autors catalans.

Segons Daniel García Peris, responsable del Patronat de Turisme de Subirats, que organitza aquest acte, cadascuna d’aquestes activitats té la seva personalitat, i mentre que el Vijazz és una festa multitudinària, el cicle Música a les Vinyes és més íntim i adequat al marc on se celebra: el recinte medieval del Palau dels Gralla, al nucli de població de Torre-ramona de Subirats.

En aquest primer acte, al qual van assistir unes tres-centes persones, hi van actuar la cantant Anita Wardell en diàleg a tres bandes amb el pianista de jazz Ignasi Terraza i el trompetista Damon Brown. El concert va començar a les deu del vespre i va durar uns noranta minuts. Un cop acabat, es van tastar els caves dels elaboradors de Subirats i va quedar clar que la gent s’hi trobava a gust, perquè a les dues encara hi havia rotllanes de gent conversant amb copes de cava a la mà.

Enguany, a més, s’ha afegit un nou ingredient a aquest maridatge: el préssec d’Ordal, que es conrea gairebé exclusivament a Subirats. Coincidint amb la quarta temporada gastronòmica dedicada a aquesta fruita, en què cada cap de setmana es fa un mercat a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal i una vintena de restaurants de la zona ofereixen diferents menús elaborats amb préssec, també a Torre-ramona se’n va servir, fins i tot trossejat i dintre les copes de cava. L’opinió tant dels assistents com dels elaboradors és que és una combinació fresca i molt encertada. I encara més en una nit càlida d’estiu sota el cel de Subirats.


Un concert va precedir el tast dels caves de Subirats dissabte passat FOTO: PATRONAT DE TURISME DE SUBIRATS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa