Vi i música: un maridatge guanyador

El vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats bat rècords d'assistència. Dissabte vinent, amb l'actuació de Maria del Mar Bonet s'hi espera encara més públic

En el món del vi, un dels aspectes més rellevants és el del maridatge, trobar la combinació encertada entre un plat i un vi concrets. I aquesta temporada s’ha confirmat que els maridatges poden anar més enllà i que la combinació entre música i vi és una fórmula guanyadora.

La tercera edició del Vijazz de Vilafranca del Penedès s’ha consolidat com una de les principals festes del vi català, amb més afluència de públic i d’expositors. També l’empordanès festival Sons del Món ha reservat un espai privilegiat al vi, amb la programació de sis concerts a Vilabertran i Roses en què, sota el nom de Vi & Music, el sommelier Roger Viusà ha seleccionat diferents vins per combinar amb la música d’artistes com Albert Pla o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre d’altres.

Seguint aquesta fórmula exitosa, dissabte al vespre es va celebrar el primer acte del vuitè cicle de Música a les Vinyes de Subirats, en què també s’han batut rècords d’assistència, i dissabte que ve, 24 de juliol, encara s’espera més inscrits per a l’actuació de Maria del Mar Bonet i el pianista Manel Camp, que faran un recorregut pels estàndards de jazz i diversos autors catalans.

Segons Daniel García Peris, responsable del Patronat de Turisme de Subirats, que organitza aquest acte, cadascuna d’aquestes activitats té la seva personalitat, i mentre que el Vijazz és una festa multitudinària, el cicle Música a les Vinyes és més íntim i adequat al marc on se celebra: el recinte medieval del Palau dels Gralla, al nucli de població de Torre-ramona de Subirats.

En aquest primer acte, al qual van assistir unes tres-centes persones, hi van actuar la cantant Anita Wardell en diàleg a tres bandes amb el pianista de jazz Ignasi Terraza i el trompetista Damon Brown. El concert va començar a les deu del vespre i va durar uns noranta minuts. Un cop acabat, es van tastar els caves dels elaboradors de Subirats i va quedar clar que la gent s’hi trobava a gust, perquè a les dues encara hi havia rotllanes de gent conversant amb copes de cava a la mà.

Enguany, a més, s’ha afegit un nou ingredient a aquest maridatge: el préssec d’Ordal, que es conrea gairebé exclusivament a Subirats. Coincidint amb la quarta temporada gastronòmica dedicada a aquesta fruita, en què cada cap de setmana es fa un mercat a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal i una vintena de restaurants de la zona ofereixen diferents menús elaborats amb préssec, també a Torre-ramona se’n va servir, fins i tot trossejat i dintre les copes de cava. L’opinió tant dels assistents com dels elaboradors és que és una combinació fresca i molt encertada. I encara més en una nit càlida d’estiu sota el cel de Subirats.


Un concert va precedir el tast dels caves de Subirats dissabte passat FOTO: PATRONAT DE TURISME DE SUBIRATS

Nou comentari