El periodista, gastrònom i cantant Pere Tapies, i membre del jurat, va ser l’encarregat d’explicar el procés de degustació i selecció del millors maridatges de la 4ª Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal que es va desenvolupar a la nova sala d’actes de l’Ajuntament de Subirats (Sant Pau d’Ordal).

Dels 21 restaurants de l’àmbit Penedès DO que participaven aquesta any, els que millor van maridar un plat a base de préssec d’Ordal amb el vi “Dolç les Timbes”, del celler Albet i Noya, varen ser el restaurant Cal Xim (St.Pau d’Ordal), Cal Recolons (St.Martí Sarroca), i el Gat Blau (Vilafranca).

Els guardonats van rebre com a premi una escultura de la lletra “V”, feta amb ferro fos, corresponent a la col·lecció “República de les lletres” de l’escultor subiratenc Josep Massana. Aquestes lletres tridimensionals s’aniran succeint al llarg dels anys amb les properes edicions de la Temporada del Préssec, fins a completar les paraules: vi i préssec.

Pere Tàpies, com a crític gastronòmic d’aquestes jornades, va ser l’encarregat de lliurar el Primer Premi a Santi Amigó, propietari de Cal Xim. Josep Ribas, Director de la D.O Penedès, va donar el Segon Premi a Remei Recolons, del restaurant martinenc, i Josep Maria Albet, en nom del celler Albet i Noya, impulsors i patrocinadors principals d’aquesta iniciativa, va lliurar el Tercer Premi a Olga Guasch, responsable del Gat Blau.

També es va fer el sorteig del premi a les tres parelles consumidores d’algun d’aquests maridatges de préssec d’Ordal amb vi Dol les Timbes, que consisteix en passar un dia al Penedès gaudint d’una visita gratuïta al celler Albet i Noya més un lot de tres vins, un dinar a un dels restaurants guanyadors i una visita cultural al Penedès. Dues butlletes van sortir del Restaurant Gat Blau, i la tercera del Restaurant Ca l’Agustí de St. Martí Sarroca.

La Temporada Gastronòmica del Préssec d’Ordal va començar l’any 2007, com iniciativa del celler Albet i Noya per tal de crear una oferta gastronòmica del Penedès amb el valor afegit d’quests dos productes autòctons, de proximitat i de qualitat com son el préssec d’Ordal i el vi dolç Les Timbes del celler Subiratenc elaborat amb la varietat Viognier.

A l’acte també hi van assistir Pere Guilera President del Patronat de Turisme de Subirats, també en nom de l’ajuntament i un amplia representació dels productors de Préssec d’Ordal, que també participen en la promoció d’aquesta iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa