L’oportunitat bé s’ho valia: només estar al celler modernista, un dels que Àngel Guimerà va anomenar les “Catedrals del vi”, acabat de construir el 1919 per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és una experiència que compensa el viatge des de Barcelona o el Vallès fins aquesta població de l’Alt Camp que van fer alguns dels assistents.

Encara hi havia més motius per ser-hi: a partir de dos quarts de deu, els més matiners van poder gaudir d’un “esmorzar de veremador”, el que els pagesos feien -i fan- a peu de vinya en temps de verema: arengades, pa amb tomàquet amb llonganissa, mandarines i vi, en aquest cas l’Adernats Rosat 2009.

El president de la cooperativa, Eugeni Rovira, va aprofitar l’acte per fer la primera presentació pública del nou cava Adernats XC, que en números romans fa referència als 90 anys des que es va acabar de construir el celler. Es tracta d’un homenatge molt especial a la història de la cooperativa, que va explicada a l’estoig individual que vesteix cada ampolla. És una tirada limitada de dues-mil ampolles de cava gran reserva, que ahir els primers interessats -uns cinquanta- van poder signar amb retolador de plata a l’ampolla i que un cop degollat, els serà enviat sense cost addicional a casa.

Tot i això, es tracta un producte minoritari, 28 euros l’ampolla, i la majoria dels assistents es van acostar a la botiga que hi ha adossada a l’edifici modernista per comprar els vins i caves més populars, el rosat 2009 que van poder tastar en primícia, i també els blans, els negres joves i amb criança i tota la gamma de caves que el celler ofereix a preu preferencial als qui han fet l’esforç d’acostar-se al celler.

A fora no va parar de ploure tot el matí, així que tothom es va concentrar a la gran nau sota voltes de maó vermell i entre els dipòsits on neixen els vins de la cooperativa. La sensació era molt agradable: d’un celler modernista d’una bellesa extraordinària i carregat d’història, noranta anys després en segueixen sortint ampolles de vi de gran qualitat i de concepte i presentació actual. César Martinell n’estaria ben orgullós.


MÉS DE SIS-CENTES PERSONES ES VAN APLEGAR A LA FESTA DEL VI NOVELL DE NULLES FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa