VI_SUALS 13, vi i cultura a Manresa

Joaquim Falcó treballant en una bóta. Foto: Vi_Suals

A partir del dissabte 25 de maig i fins el divendres 7 de juny, la ciutat de Manresa i la comarca del Bages acolliran una nova edició del VI_SUALS, un programa complet d’activitats culturals i artístiques organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Manresa, el Consell Regulador de la DO Pla de Bages i la TAV (Taula d’Arts Visuals) i amb el suport de diverses entitats del territori.

El projecte cultural VI_SUALS té el món del vi i la creació artística com a elements centrals d’una programació que inclou una desena de propostes culturals i artístiques. En l’acte de presentació de la mostra, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha destacat que en aquesta nova edició “el món del vi i la creació artística tornen a ser protagonistes d’un projecte que s’està consolidant en el calendari cultural de la ciutat” i ha afegit que “VI_SUALS és un exemple de complicitat i unió d’esforços de grups i entitats del territori”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet ha explicat els detalls d’una programació “molt potent” i ha mostrat la seva satisfacció pel fet que sigui “la setena edició d’un projecte” que s’ha anat adaptant al temps i ara mira al futur amb optimisme “gràcies a la suma de sinergies entre els creadors i les empreses, i amb un a projecció cultural i econòmica en benefici del territori”.

Per la seva part, els artistes Roser Oduber i Eduard de Pobes han explicat la seva aportació en l’edició d’enguany i han recomanat a la ciutadania l’exposició de Bótes d’Art que tindrà “un resultat visual espectacular” i han destacat que “el projecte artístic s’ha enriquit amb el suport de la fotografia i les imatges de tot el procés creatiu”.

Portes obertes als cellers

La nova edició tornarà a oferir jornades de portes obertes als cellers, conferències, exposicions, fotografia i curtmetratges que tenen com a objectiu promocionar la imatge de la ciutat -potenciant la seva capitalitat- i la comarca.

Una de les principals propostes d’aquest any és l’activitat Les Bótes d’Art, una exposició en què diferents artistes locals, mostraran el treball realitzat en les bótes de vi per a convertir-les en peces d’art. Al projecte les Bótes d’Art hi participen els artistes Susanna Ayala (Caves Gibert), Marina Berdalet (Oller del Mas), Eduard de Pobes (Celler Jaume Grau Grau), Joaquim Falcó (Més que paraules), Lourdes Fisa (Fargas-Fargas), Àngels Freixenet (Confraria dels vins del Bages), Elsa Guerrero (Celler Molí), Roser Oduber (Mas Sant Iscle), Ramon Oms (Celler Solergibert), Agustí Panadés (Celler Abadal), Txema Rico (DO Pla de Bages), Montserrat Riu (Celler Can Serra dels Exibis), Josep Maria Sarrate (Celler Cooperatiu de Salelles) i Eva Soto (Celler Cooperatiu d’Artés), comissariats per Roser Oduber i sota la coordinació artística de Eduard de Pobes, presentaran les seves intervencions a la Plaça Sant Domènec de Manresa del 1 al 6 de juny.

Un altre de les activitats serà el making off de tots els processos artístics de les intervencions de les bótes es podrà seguir en una exposició fotogràfica organitzada per Foto Art Manresa i amb dos audiovisuals produïts per Cine-Club Manresa, dins de l’exposició Botes, imatge i creació, que podreu veure a la Sala d’exposicions de la Plana de l’Om del 29 de maig al 7 de juny. Amb fotografies de Roberto Andrés, Santi Bajona, Josep Brunet, Josep Cruz, Lídia de la Cruz, Anna Estruch, Ferram Faja, Toni Galera, David Jiménez, Josep M. Perostes, Yolanda Pradas, Adelina Putellas, Robert Santamaria, Àngel Torrent, Pura Travé i Arnau Viñals.

També s’han programat la projecció dos audiovisuals vinculats a tot aquest procés creatiu que signen les creadores Carolina de Pobes i Alícia Serrano amb els títols: Després del vi, la paraula (10’) d’Alícia Serrano Álvarez; i Ex terra ad mentis (8’) de Carolina de Pobes Cots

Programa d’actes

Dissabte 25 de maig i diumenge 26

Jornades de portes obertes dels cellers de la DO Pla de Bages de 10 a 14h i de 16 a 19h i diumenge 26 de maig, de 10 a 14h. Cal fer la reserva prèvia al celler que es vulgui visitar.

Dissabte 25 de maig, de 23 a 01h

Tast de picapolls sota la llum de la lluna. Lloc: parc de la Seu de Manresa. Preu: 5€ (copa + tast de Picapoll) i per 10€ s’inclou una samarreta.

Del dimecres 29 de maig al divendres 14 de juny

Terra, vinya i vi: taps de suro poètics. Exposició. Biblioteca El Casino (Biblioteca Infantil)

(Passeig Pere III, 29). Matins de dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 h i tardes de dimarts a dissabte, de 16.30 a 21 h

Dimecres 29 de maig, a les 16.30h

Tast 2.0 a la FUB. Inscripció a la mateixa FUB – T. 938774179. Activitat gratuïta

Dimecres 29 de maig, a les 19h

Bótes, imatge i creació. Exposició fotogràfica. 29, 30 i 31 de maig, 1, 3,4, 5, 6 i 7 de juny, de 18 a 21h. Lloc: Sala d’exposicions de la Plana de l’Om

A les 19.30h. Projecció dels audiovisuals Bótes d’Art. Auditori de la Plana de l’Om ( Plana de l’Om, 6) Després del vi, la paraula (10’) d’Alícia Serrano Álvarez. Ex terra ad mentis (8’) de Carolina de Pobes Cots

Dimecres 29 de maig, a les 20h

Conferència la fusta i el vi: quelcom més que una tradició. A càrrec de Fernando Zamora Marín

Lloc: Auditori de la Plana de l’Om

Dijous 30 de maig, a les 20h

Tast comparatiu de diferents fustes i torrats. A càrrec de l’enòleg Joan Soler Playà tècnic del CRDO Pla de Bages. Lloc : Kursaal Espai Gastronòmic. Per inscripcions a info@dopladebages.com Preu: 3€

Dissabte 1 de juny, de 12 a 14.30h i de 17 a 22h

Mostra de vins dels cellers de la do pla de bages. Lloc: Plaça Sant Domènec. Preu: 6€ copa i 8 tiquets

Dissabte 1 de juny, a les 19h

Inauguració de l’exposició Bótes d’Art. A la Plaça Sant Domènec del 1 al 6 de juny. 14 botes intervingudes per destacats artistes bagencs

Nou comentari