Hi van participar ponents de prestigi internacional i hi van assistir gairebé cinc-centes persones. L’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) en va ser l’organitzador i el director d’aquest organisme, Oriol Guevara ja ha assegurat que vist l’èxit de la iniciativa, de ben segur es repetirà d’aquí dos anys.

En la cinquantena de conferències que s’han desenvolupat, els assistents, la majoria professionals, han pogut aplegar coneixements pràctics per a la gestió sostenible dels cellers i per a la producció i elaboració ecològica del raïm i el vi, uns coneixements que l’Incavi ha assegurat que recollirà en un document que es posarà a l’abast del sector.

Però potser encara més importants que els coneixements concrets, han estat les reflexions i les conclusions. I és que es tracta d’un camp nou en que encara és igual d’important la investigació com saber cap a on dirigir-la i com aplicar al mercat els resultats.

En aquest sentit, la taula rodona de la última sessió del congrés va ser esclaridora: no hi ha encara una mateixa percepció sobre els vins ecològics a tots els mercats i així com l’importador Peter Riegüel assegurava que a Alemanya els consumidors estan disposats a pagar més pels vins ecològics, el periodista britànic Richard Hemming assegurava que al Regne Unit hi ha la percepció que el vi ja és un producte natural i per tant el sobrecost de la producció sostenible no és ben rebut.

En aquest sentit, Miguel Torres, de Bodegas Torres va voler incidir en que tot i que el seu celler ha presentat recentment els seus primer vins ecològics elaborats a l’Estat, no s’ha de donar la imatge que el vi elaborats amb els mètodes tradicionals és pitjor que l’ecològic.

En el que tothom va estar d’acord és en que l’ecologisme i la sostenibilitat acabaran per imposar-se en els vins i més que una qualitat excepcional, acabaran per ser la normalitat a mitjà termini i els cellers i viticultors que no hi apostin poden quedar fora de joc. De moment Catalunya amb aquest congrés està ben situada.


L’ECOSOSTENIBLEWINE VA APLEGAR UNES 500 PERSONES A VILAFRANCA FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa