VadeVi
Victòria de l’Institut del Cava a les eleccions al Consell Regulador

Jaume Gramona i Ramon Giró, guanyadors de les eleccions al Consell Regulador Foto: Jordi Palmer

Jaume Gramona (Caves Gramona) i Ramon Giró (Jaume Giró) seran els nous vocals del Consell Regulador del Cava un cop han estat proclamats vencedors en les eleccions celebrades aquest dimarts, 4 de juny. Tots dos representaven la candidatura de l’Institut del Cava per als censos D3 i D4, els únics que celebraven eleccions, donat que en els altres deu censos s’hi van presentar candidatures úniques . Gramona i Giró s’enfrontaven a la candidatura presentada per Pimecava i representada per Xavier Nadal (Caves Nadal), i Josep Elias (Parató Vinícola).

La candidatura guanyadora s’ha imposat al cens D3, que representa les 41 empreses que tenen entre un 0,1 i un 1% de la producció, per 23 vots a 17 (40 vots emesos), mentre que al cens D4, que representa les 186 empreses que tenen menys d’un 0,1% de la producció , el resultat ha estat més ajustat, de 53 vots per a Institut del Cava i de 51 per a Pimecava (104 vots).

Pes de Logronyo i Requena

Les eleccions es van efectuar en tres col·legis electorals, situats a Vilafranca del Penedès, Logronyo i Requena , i tal i com es desprèn dels resultats oficials, els votants dels dos últims han capgirat els resultats en les votacions del cens D4, atès que a la mesa electoral catalana Pimecava va aconseguir 50 vots per 38 l’Institut del Cava, però als altres dos col·legis els resultats, sumats, van recollir 15 vots per l’Institut del Cava per només 1 per a Pimecava. Al cens D3, en canvi, l’Institut del Cava es va imposar a tots els col·legis.

Segons fonts properes a Pimecava, el rebuig clar de la seva candidatura fora de Catalunya rauria en la proposta d’aquesta patronal d’establir subzones en la Denominació d’Origen Cava, una mesura que diferenciaria clarament el cava català del cava no català. Val a dir però que Pimecava només té associats a Catalunya, mentre que l’Institut del Cava té penetració fora del Principat, amb diversos associats a la Rioja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa