Vijuny, l’«oktoberfest» del vi català

Galeria de fotos (Jordi Palmer)

Jordi Alcover i Sílvia Naranjo presenten la fira Vijuny 2012 Foto: J.P.

El somni de fer “l’oktoberfest dels vins catalans” s’ha convertit en realitat aquest divendres, amb el tret de sortida de la mostra Vijuny, que des d’aquest divendres, 8 de juny, i fins al diumenge 10, convertirà l’avinguda Francesc Cambó de Barcelona en el punt de referència dels vins catalans. La comparativa amb la festa muniquesa ha estat pronunciada per Jordi Alcover, autor de la ‘Guia de vins de Catalunya’ i un dels organitzadors d’aquesta mostra nascuda com una “aposta per promocionar els vins catalans”. El mateix Alcover ha volgut deixar clar, en la roda de premsa de presentació de la fira, que no tots els vins catalans hi tenen cabuda, sinó “només aquells que potencien les varietats autòctones”.

Més de 70 cellers d’arreu del territori, representant totes les DO catalanes, més un celler convidat de la Catalunya Nord participen a la mostra, tots ells seguint la premisa d’elaborar almenys un vi rellevant amb varietat autóctona i que a més tinguin cert compromís explícit amb el territori per mitjà dels seus productes.
Durant la mostra tindran lloc tastos temàtics per varietats i per tipus de vins, i dissabte i diumenge s’afegirà una fira gastronòmica. Els tiquets per tastar es poden adquirir al preu de 10 € (Inclou 10 consumicions i la copa) a les mateixes taquilles de la fira. El tiquet de reposició, sense copa, té un cost de 8 euros i inclou 10 tiquets de consumició. Cada celler demanarà un nombre concret de tiquets depenent del preu del vi a tastar.

Nou comentari